Ο 20χρονος κολυμβητής, στις δηλώσεις που έκανε, δεν έκρυψε το παράπονο του για το γεγονός ότι δεν στηρίζεται η προσπάθεια του.
Λιγνός: “Δεν με στηρίζει κανένας”
Δημοφιλή
05/01/2016 | 23:31

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες του στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για Άτομα με Αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε στην Πολωνία, ο Γεράσιμος Λιγνός ετοιμάζεται, πλέον. για την επόμενη αγωνιστική πρόκληση που είναι η συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας. Ο 20χρονος κολυμβητής παραχώρησε την Τρίτη (5/1) συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, έχοντας στο πλευρό του τον Πρόεδρο του ΝΟΑ, Λούκα Νιφοράτο και τη μητέρα του και προπονήτρια, Αλεξία Μωραϊτου.

niforatos_lignos

Σ αλλά, όπως υπογράμμισε, έχει μάθει να ζει με τα προβλήματα και θα προσπαθήσει να τα ξεπεράσει για να μπορέσει να πετύχει το στόχο του. “Ηταν μια δύσκολη χρόνια για μένα, πολύ απαιτητική αλλά με στηρίζει πολύ ο σύλλογος μου στη Ζάκυνθο (Φιλόξενος) και ο ΝΟΑ. Δυστυχώς, δεν με στηρίζει κανένας άλλος πέρα από τους δικούς μου ανθρώπους και ορισμένους δημοσιογράφους εδώ στην Κεφαλονιά. Εννοείται ότι το ζήτημα είναι ότι είναι πολλά λεφτά. Κολυμπάω εδώ, σε μια λίγο παγωμένη πισίνα, κολυμπάω στην Καρδίτσα δίχως να έχω δικό μου προπονητή αλλά έχω μάθει να ζω με τα προβλήματα. Οι στόχοι μου είναι πρώτα να είμαι υγιής κάθε ημέρα και όλα τα αλλά θα έρθουν. Στόχος για μένα είναι να είμαι καλά και να μπορέσω να πάω σε μια τεράστια διοργάνωση, όπως είναι ένα Πανευρωπαϊκό. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Στην Πολωνία ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα, δεν το είχα ξαναζήσει αλλά τώρα ανήκει στο παρελθόν. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον ΝΟΑ που με στηρίζει με κάθε τρόπο”.

alexia_mwraith

Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να στηριχθεί η προσπάθεια του Γεράσιμου Λιγνού απεύθυνε από τη μεριά του ο Λούκας Νιφοράτος. “Προσπαθούμε να βρούμε πόρους για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και καλούμε όποιον θέλει να βοηθήσει. Η Κεφαλονιά δεν είναι μόνο τζατζίκι και greek dance. Έχουμε ακόμα αθλητισμό και πολιτισμό. Δεν μπορώ να διακονεύω πια και να παρακαλάω. Δεν θα έπρεπε να έρθουν και να βραβεύσουν αυτό το παιδί; Δεν πάει άλλο! Είναι ντροπή πια!” είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, έκανε γνωστή τη δημιουργία κολυμβητικού τμήματος από τον ΝΟΑ για παιδιά με ειδικές ανάγκες, λέγοντας ότι “έχουμε την υποδομή και ξεκινάμε με δύο παιδιά”. Τέλος, η Αλεξία Μωραϊτου ανέφερε το επόμενο αγωνιστικό πρόγραμμα του Γεράσιμου, με μεγάλο σταθμό τη 10η Επετειακή Ανοικτή Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση Ατόμων με Αναπηρίες, που θα γίνει στη Νάουσα στις 19 Μαρτίου. Εκεί, ο Γεράσιμος καλείται να “κλειδώσει” την παρουσία του στην πρώτη εξάδα έτσι ώστε να πάρει το “εισιτήριο” για το Πανευρωπαϊκό. Για να μπορέσει να τα καταφέρει, όμως, χρειάζεται να ξεπεράσει, παράλληλα, τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει με την προετοιμασία του και ειδικότερα αυτό της έλλειψης προπονητή για να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα του.

loukas_niforatos niforatos_loukas_lignos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer