Ελπίζουμε πως η νέα Δημοτική Αρχή θα σκεφτεί ξανά και θα αναθεωρήσει την πρώτη της κιόλας απόφαση, και θα εφαρμόσει στα αλήθεια και όχι κατ’ επίφαση τις εξαγγελίες της για συναίνεση, σεβασμό στους θεσμούς.
Λιβιτσάνης: «Επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια»
Πολιτική
16/09/2014 | 10:40

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Ο συνδυασμός μας «Μαζί για την Ιθάκη» συνεχίζοντας την υπεύθυνη και σοβαρή στάση του στα πολιτικά πράγματα του νησιού μας και εφαρμόζοντας πολιτική σοβαρής και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, θα ήθελε να εκφράσει την ανησυχία του για την υπ’ αριθ. 5831/09-09-2014 απόφαση του Δημάρχου Ιθάκης κ. Διονυσίου Στανίτσα.

Ουσιαστικά η πρώτη απόφαση του νεοεκλεγέντος δημάρχου, είναι η αναζήτηση Ειδικού Συμβούλου με εμπειρία σε νομικά θέματα των Ο.Τ.Α.

Δύο μέρες πριν την ανακοίνωση της γνωστοποίησης αυτής, ο συνδυασμός μας στο πνεύμα της συνεργασίας, της συναίνεσης και της υπεύθυνης αντιπολίτευσης, έδειξε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Δε θα έπρεπε λοιπόν, ο νέος Πρόεδρος να προστατεύσει αλλά και να σεβαστεί το Δημοτικό Συμβούλιο ως το ανώτερο και κυρίαρχο όργανο του Δήμου, στο οποίο του έγινε η τιμή να προεδρεύει;

Πως λοιπόν πριν από την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποδέχεται και επιτρέπει την προένταξη απαιτήσεων για την μισθοδοσία του Ειδικού Συμβούλου, ακολουθώντας την πεπατημένη της προηγούμενης θητείας, που τόσο πολύ επικρίθηκε και καταγγέλθηκε από όλους; Aκόμη και οι σημερινοί πρωταγωνιστές αντέδρασαν και επιχειρηματολόγησαν, αφού αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι και ο σημερινός Δήμαρχος και ο φωτογραφικά εν αναμονή να αναλάβει την εν λόγω θέση, (Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης τότε), είχαν καταψηφίσει και είχαν καταγγείλει την πρόθεση του τότε Δημάρχου κ. Κασσιανού να προσλάβει Ειδικό Σύμβουλο ως αχρείαστο και περιττό μεγάλο έξοδο για το Δήμο μας.

Εκτός λοιπόν από την ασέβεια απέναντι στους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης, αλλά και την πρωθύστερη βιασύνη της νέας Δημοτικής Αρχής σχετικά με το νόμιμο τυπικό της διαδικασίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε και την έντονη δυσφορία μας, αλλά και όλων των συμπολιτών μας, για το άρθρο τρία (3) της «γνωστοποίησης» του Δημάρχου,….”εμπειρία και ενασχόλησης με τους Ο.Τ.Α. έχοντας τουλάχιστον δεκαετή εμπειρία Δημοτικού Συμβούλου”.

Ένας τέτοιος όρος, στο νησί μας, είναι ολοφάνερα φωτογραφικός και ξεκάθαρα στοχεύει σε ένα και μόνο ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ελπίζουμε πως η νέα Δημοτική Αρχή θα σκεφτεί ξανά και θα αναθεωρήσει την πρώτη της κιόλας απόφαση, και θα εφαρμόσει στα αλήθεια και όχι κατ’ επίφαση τις εξαγγελίες της για συναίνεση, σεβασμό στους θεσμούς, έλλειψη αποκλεισμών και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και δεν θα αρχίσει τόσο βιαστικά να εξοφλεί γραμμάτια και ανειλημμένες υποχρεώσεις, προκαλώντας όλους τους Θιακούς.

Επιφυλασσόμαστε για την συνέχεια.

“Μαζί για την Ιθάκη”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer