Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να πάρει απόφαση και να διεκδικήσει φθηνές, απρόσκοπτες και ασφαλείς συγκοινωνίες
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΡΩΣΗ: αίτημα για εκτός ημερήσιας συζήτηση τις ακτοπλοϊκές
Πολιτική
07/11/2013 | 20:59

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δ.Σ
κ. Ν. Ανουσάκη

ΘΕΜΑ  : « ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Για τη συνεδρίαση της 07.11.2013

Το σταμάτημα των δρομολογίων από ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ και αντίστροφα, η περικοπή κατά 70%  των δρομολογίων ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ- ΚΥΛΗΝΗ και αντίστροφα και η περικοπή 2  δρομολογίων ΠΟΡΟΣ- ΚΥΛΗΝΗ και αντίστροφα, σε συνδυασμό με την κατάργηση του δρομολογίου ΙΘΑΚΗ-ΣΑΜΗΣ-ΠΑΤΡΑ και αντίστροφα και η αντικατάσταση του με κατά 57% μειωμένα δρομολόγια από ΙΘΑΚΗ(ΒΑΘΥ) για ΠΟΡΟ-ΚΥΛΛΗΝΗ και αντίστροφα είναι η τελευταία πράξη μιας προδιαγεγραμμένης πορείας στην οποία το μόνο που «έπαιζε» κάθε φορά ρόλο ήταν, πως θα διατηρηθούν αλώβητα τα εφοπλιστικά κέρδη και όχι πως θα εξυπηρετηθεί καλύτερα η ανάγκη της απρόσκοπτης, ασφαλούς και φθηνής μεταφοράς για τους χιλιάδες κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες του νομού μας. Τα πανάκριβα εισιτήρια, οι περικοπές δρομολογίων και προσεγγίσεων, οι χαμηλοί βασικοί μισθοί, η απλήρωτη εργασία, για τους ναυτεργάτες, οι επιδοτήσεις, οι φοροαπαλλαγές ήταν μερικά από τα «κίνητρα» που έδωσε στους εφοπλιστές ο νόμος 2932/2001 του ΠΑΣΟΚ που εναρμόνισε με την ελληνική νομοθεσία τον κανονισμό 3577/92(άρση του καμποτάζ) της ΕΕ με την σύμφωνη γνώμη ΝΔ/ΣΥΝ και έφτιαξε για αυτούς ένα νέο παράδεισο. Ιδιαίτερες και καθοριστικές είναι και οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθέτησε και υιοθετεί και σήμερα τον πυρήνα των εφοπλιστικών αξιώσεων όπως το λεγόμενο «μεταφορικό ισοδύναμο», τις «άγονες γραμμές» κ.α. που σπρώχνουν ζεστό χρήμα στις τσέπες των εφοπλιστών. Αυτό το θεσμικό πλαίσιο κατάργησε και την γνωμοδότηση της τοπικής διοίκησης.

Πιο απροκάλυπτα από ποτέ τα κόμματα της συγκυβέρνησης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) με τους μηχανισμούς τους, το ΣΑΣ, τα στελέχη τους στην τοπική διοίκηση ΠΙΝ και Δήμο Κεφαλονιάς, θεωρώντας τα καράβια εφοπλιστική ιδιοκτησία, παρεμβαίνουν ανοικτά στο λυσσαλέο πόλεμο των εφοπλιστών και γίνονται ένα μαζί τους, παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων. Βάζοντας στην άκρη τις ανάγκες του λαού, υιοθετούν τις αξιώσεις των εφοπλιστών και τους αποκαλούν «σωτήρες». Αυτούς που απολύουν  και μέσα από την εντατικοποίηση τραυματίζονται ναυτεργάτες, που χαμηλώνουν τις ταχύτητες, που αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων κατά 300% μέσα σε μια δεκαετία κ.α.

Σήμερα δεν αρκεί να περιγράφουμε το πρόβλημα. Πρέπει να πούμε καθαρά ότι αυτό που συμβαίνει  είναι μέρος του συνολικού πολέμου σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού από κυβέρνηση-κεφάλαιο και ΕΕ. Το δίλλημα που εκφράζεται με τραγικό τρόπο και για την Κεφαλονιά είναι :

Ή κέρδη για τους εφοπλιστές και τους κεφαλαιοκράτες η ενιαίος δημόσιος φορέας συγκοινωνιών, καράβια και λιμάνια λαϊκή περιουσία, που θα διασφαλίσει όλα τα δικαιώματα για τους κατοίκους των νησιών και τους ναυτεργάτες.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να πάρει απόφαση  και να διεκδικήσει   φθηνές, απρόσκοπτες και ασφαλείς συγκοινωνίες που να καλύπτουν τις ανάγκες του νομού. Άμεση μείωση των εισιτηρίων κατά 50%, αύξηση δρομολογίων, επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκης(Πισαετός)-Σάμης-Πάτρας, τήρηση όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η οριστική λύση θα δοθεί μόνο όταν ο λαός   γυρίσει  την πλάτη στους εφοπλιστές και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο και γίνει  δική του υπόθεση η αλλαγή των συσχετισμών με μοχλό την Λαϊκή Συμμαχία που θα φέρει  στο προσκήνιο την Λαϊκή εξουσία που στα πλαίσια της θα λειτουργήσει αποκλειστικά Δημόσιος φορέας ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
gisginhs

Αργοστόλι 7 Νοέμβρη 2013

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γκισγκίνης
Σταύρος Γρηγορόπουλος
Γιάννης Κουρούκλης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer