Καλούμε το ΔΣ Κεφαλονιάς να συζητήσει και να καταγγείλει την πρωτοφανή τρομοκρατική δίωξη ενάντια σε 15 στελέχη του ΠΑΜΕ.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: αίτημα για συζήτηση στο ΔΣ των διώξεων των 15 συνδικαλιστών
Πολιτική
22/11/2013 | 18:13

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δ.Σ. Κεφαλονιάς
κ. Νίκο Ανουσάκη

ΘΕΜΑ: «ΕΝΤΑΞΗ ΩΣ ΕΝΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ Δ.Σ. ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ : ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ»

κ. Πρόεδρε

Καλούμε το ΔΣ Κεφαλονιάς  να συζητήσει  και να καταγγείλει την πρωτοφανή τρομοκρατική δίωξη ενάντια σε 15 τουλάχιστον στελέχη του ΠΑΜΕ. Οι διωκόμενοι υπερασπίστηκαν το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να τιμούν απεργιακά την πρωτομαγιά, να διεκδικούν ασφαλείς-σύγχρονες-φθηνές-τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το λαό., να παλεύουν για μια καλλίτερη ζωή. Η κίνηση παγώνει κάθε 1η Μάη σε όλες τις χώρες, σε όλα τα λιμάνια και σε όλους τους τόπους δουλειάς, σαν απάντηση στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Την 1η Μάη τιμάμε τους νεκρούς και διωγμένους της εργατικής τάξης παγκόσμια, που θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα του λαού. Αυτό έγινε σε όλη την επικράτεια και την πρωτομαγιά του 2013 και αυτό ήταν το καθήκον για τα συνδικάτα και στη Κεφαλονιά, στη γη των ριζοσπαστών.

Θεωρούμε ότι η υπόθεση δεν ανοίγει  τυχαία τώρα. Σε όλη την χώρα η κυβέρνηση επιβάλει το δόγμα του «νόμος και τάξη», μαζί με τα μονοπώλια και την ΕΕ, γιατί είναι διαρκείας η φοροληστεία, η ανεργία, οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία- παιδεία-πρόνοια-κοινωφελείς δραστηριότητες, η πώληση της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας και έρχονται πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών. Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό. Το αστικό κράτος αξιοποιεί την θεωρία των δυο άκρων για να τελειώσει με τον ένα και μοναδικό πραγματικό αντίπαλο : το οργανωμένο και σωστά προσανατολισμένο μαχητικό λαϊκό κίνημα. Η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μετατρέπει την απεργία, την αλληλεγγύη, την δράση για τα δικαιώματα των εργαζομένων  σε ποινικό αδίκημα. Η τάξη των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων θωρακίζεται νομοθετικά με τους τρομονόμους, τα πειθαρχικά δίκαια, τις επιστρατεύσεις των απεργών, ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Η δίωξη αυτή πραγματοποιείται σε συνθήκες που οι εφοπλιστές, οι υποτιθέμενοι «υπέρμαχοι της πραγματοποίησης των δρομολογίων», έχουν αφήσει την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στον συγκοινωνιακό μεσαίωνα. Η κυβέρνηση δίνει, μέσα από την δίωξη στο ΠΑΜΕ το στίγμα των δικών της προθέσεων : Να τροφοδοτήσει κι άλλο την εφοπλιστική ασυδοσία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς ζητάμε να απαιτήσει :

-Να σταματήσει τώρα η διαδικασία της δίωξης.
-Να τσακιστεί το δόγμα «νόμος και τάξη», που επιβάλουν τα μονοπώλια σε συνθήκες κρίσης, ανεξάρτητα από το μίγμα πολιτικής που εφαρμόζεται.
-Να δημοσιοποιήσει  αυτήν του την απόφαση στα ΜΜΕ και αναλαμβάνει κάθε δυνατή πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της υλοποίησης αυτής.

Αργοστόλι 22 Νοέμβρη 2014

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Νίκος Γκισγκίνης
Σταύρος Γρηγορόπουλος
Γιάννης Κουρούκλης

limani_pame

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer