Αιτούμαστε να ενταχθεί το παραπάνω θέμα ως εντός ημερησίας στο αμέσως προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο
Λαϊκή Συσπείρωση: “Όχι στην αξιολόγηση δομών και προσώπων”
Πολιτική
02/12/2014 | 11:30

ΑΙΤΗΣΗ                                                                     ΠΡΟΣ

Των Δ.Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης          Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Ν.Γκισγκίνη  και Γ. Κουρούκλη                                  Δήμου Κεφαλονιάς

Κύριε Πρόεδρε

Το τελευταίο διάστημα προωθείται από ΕΕ-κυβέρνηση και Δήμο Κεφαλονιάς, η νέα φάση ιδιωτικοποιήσεων και καταργήσεων δομών και υπηρεσιών που θα φέρει νέες απολύσεις , διαθεσιμότητες εργαζομένων στο Δήμο αλλά και νέα χαράτσια για το λαό. Προωθείται η λογική του μικρού  και ευέλικτου κράτους σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. –  κυβέρνησης και ανάλογα με τις ανάγκες που επιτάσσει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ομολογεί ο ίδιος ο υπουργός εσωτερικών «…μετά την κατάργηση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ και τη συνακόλουθη μεταφορά αρμοδιοτήτων και του προσωπικού του στους Δήμους, την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, την κατάργηση των σχολικών φυλάκων κ.λ.π… μεθοδεύεται νέα επαναξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ  Α΄ βαθμού προκειμένου να γίνουν νέες  τροποποιήσεις  των οικείων οργανισμών τους…», δηλαδή  νέες απολύσεις. Πρόσφατα επίσης ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους Δήμους να προχωρήσουν σε σύμπραξη με φορείς του ιδιωτικού τομέα μέσω  ΣΔΙΤ., προκειμένου να προσαρμόσει τις δομές και τους νέους οργανισμούς των ΟΤΑ ώστε να μπορούν να υλοποιούν προγράμματα της ΕΕ,  και να κατευθύνουν ζεστό χρήμα στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι η λεγόμενη «αξιοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού» σημαίνει απολύσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) κ.α. «Αξιολόγηση» προσώπων και «κινητικότητα», σημαίνει, ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και γενίκευση των Προγραμμάτων των ΚΟΙΝΣΕΠ (κοινωνικών επιχειρήσεων), που αντικαθιστούν την κρατική ευθύνη σε μια σειρά κοινωνικούς τομείς που μέχρι σήμερα ήταν ευθύνη του κράτους. Σημαίνει ακόμη, παραπέρα χτύπημα της σταθερής δουλειάς και της δυνατότητας κάλυψης των αναγκών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, στην καθαριότητα, το πράσινο κ.α. Ένα τέτοιο «σύγχρονο διοικητικό μοντέλο» θέλουν να φτιάξουν με τους νέους Ο.Ε.Υ., ενσωματώνοντας όλες τις κατευθύνσεις του αντιλαϊκού «Καλλικράτη», της απαγόρευσης των προσλήψεων και γενικά όλου του αντεργατικού τους οπλοστασίου.

Μοχλός για τις αντιλαϊκές αυτές επιλογές είναι η αξιολόγηση και επαναξιολόγηση των δομών που μεθοδεύεται από την Δημοτική Αρχή  και από την ήδη συγκροτημένη για το σκοπό αυτό « Επιτροπή Αξιολόγησης του Δήμου Κεφαλονιάς» αλλά και από μια δεύτερη που το προηγούμενο διάστημα  συγκροτήθηκε   για να εξετάσει τις ενστάσεις.

Απορρίπτουμε

Την «αξιολόγηση δομών και προσώπων», γιατί είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του αστικού κράτους και της κερδοφορίας των καπιταλιστών  που υπηρετεί.

Απαιτούμε

Να σταματήσουν οι εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων, οι Συμπράξεις και οι ιδιωτικοποιήσεις. Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Να σταματήσει ο λεγόμενος επανέλεγχος των ΙΔΑΧ. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Να διαλυθεί τώρα η επιτροπή αξιολόγησης  και να μην συγκροτηθεί καμιά άλλη παραπέρα.

Θέλουμε

Υπηρεσίες του Δήμου να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς χαράτσια, τροφεία και τέλη.

Με βάση τα παραπάνω:

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Να ενταχθεί το παραπάνω θέμα ως εντός ημερησίας στο αμέσως προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Αργοστόλι 2 Δεκέμβρη 2014

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης         

Ν. Γκισγκίνης

 Γ. Κουρούκλης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer