Η «Ισχυρή» Δημοτική αρχή (ΝΔ) δίνει ένα νέο ισχυρό χτύπημα στην τσέπη των νέων ζευγαριών βάζοντας ξανά χαράτσι 60 ευρώ/μήνα στους παιδικούς σταθμούς.
Λαϊκή Συσπείρωση: Χαράτσι 60 ευρώ στους παιδικούς σταθμούς
Κοινωνία
17/11/2014 | 14:57

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή (ΝΔ) για την επιβολή ξανά από 01.10.2014 του χαρατσιού των 60 ευρώ ανά μήνα, στις λαϊκές οικογένειες που κάνουν χρήση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Με φορέα τον ΟΚΑΠ (οργανισμό υπεύθυνο για την λειτουργία των παιδικών σταθμών) η Δημοτική Αρχή με την ουσιαστική συναίνεση της αντιπολίτευσης (ΦΙΚΟ και παράταξης Θ. Μιχαλάτου που μετέχουν στο ΔΣ του ΟΚΑΠ), εξαπολύει μία ακόμη επίθεση στην τσέπη κυρίως των νέων ζευγαριών.
Η απόφαση αυτή έρχεται πλήρως να δικαιώσει την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης (ζητούσαμε σε όλα τα προηγούμενα Δ. Συμβούλια να παρθεί σχετική απόφαση), για την ανάγκη της πλήρους κατάργησης των τροφείων και όχι απλά την αναστολή τους για την περίοδο έως τις 31.07.2014. Η απόφαση για αναστολή άφηνε το δικαίωμα της διεκδίκησής τους από τον Δήμο σε άλλη χρονική στιγμή, κάτι που τώρα γίνεται πράξη, χαρατσώνοντας μια ακόμη σημαντική ανάγκη για τις φτωχές οικογένειες και τα νέα ζευγάρια, ιδιαίτερα στην περιοχή της Παλλικής.
Η παραπάνω επιλογή της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) γίνεται σε μια περίοδο που οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί είναι υποστελεχωμένοι από μόνιμο προσωπικό, οι δίμηνες συμβάσεις λήγουν σε μερικές ημέρες, ενώ οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι από την ημέρα της πρόσληψης τους μέχρι και την περασμένη εβδομάδα. Οι υποδομές επίσης κάποιων σταθμών που χρήζουν παρεμβάσεων και επισκευών και έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των παιδιών, παραπέμπονται στις «ελληνικές καλένδες». Τα παραπάνω προβλήματα γίνονται το πρόσχημα και η αιτία να «πεταχτούν» δεκάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών με διάφορες δικαιολογίες, ενώ η λειτουργία τους μέχρι σήμερα γίνεται μόνο χάρη στην αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις και περικοπές των μισθών τους και εντατικοποίηση της εργασίας τους.
Από τα παραπάνω γίνεται πολύ καθαρό ότι Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή στα πλαίσια των πολιτικών της ΕΕ, μετατρέπουν τους παιδικούς σταθμούς ουσιαστικά σε σταθμούς φύλαξης, αντί για σταθμούς ολοκληρωμένης προσχολικής αγωγής. Τους ωθούν επίσης βήμα-βήμα στα νύχια των επιχειρηματιών (μέσω ΜΚΟ ή «Κοινωνικών» Συνεταιρισμών) αναγκάζοντας τους γονείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Απαιτούμε :
• Άμεση κατάργηση των τροφείων και επιστροφή χρημάτων όσων πλήρωσαν.
• Δημόσιοι-δωρεάν-σύγχρονοι παιδικοί σταθμοί με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, ασφάλεια και ποιότητα φαγητού.
• Να καλυφθούν το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να δημιουργηθούν νέοι παιδικοί σταθμοί πχ. Λειβαθώς κ.α.
• Γενναία χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό τώρα.
• Μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό με ενιαίο Φορέα Προσχολικής Αγωγής και ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
• Καμιά απόλυση συμβασιούχου, να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απελευθέρωση των προσλήψεων για μόνιμο και επαρκές προσωπικό.
• Να επανέλθει το 6ωρο για το παιδαγωγικό προσωπικό και 7ωρο για το βοηθητικό. Το έργο των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι η φύλαξη αλλά η αγωγή και η φροντίδα του παιδιού.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργίας στις 27 Νοέμβρη 2014 και με τα παραπάνω αιτήματα.
Ζητάμε να μπει ΑΜΕΣΑ θέμα για συζήτηση εντός ημερήσιας διάταξης στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση με βάση το παραπάνω πλαίσιο προτάσεων.

Αργοστόλι 17 Νοέμβρη 2014
Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer