Για την οργάνωση της δράσης μας και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει από το σεισμό
Λαϊκή συνέλευση σήμερα στο Μαντζαβινάτειο
Κοινωνία
31/01/2014 | 17:17

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής καλεί σε λαϊκή Συνέλευση στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο σήμερα Παρασκευή 31/01/2014 στις 6.30 το βράδυ, για την οργάνωση της δράσης μας και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει από το σεισμό. Νοσοκομείο, σχολεία, οδικό δίκτυο, νερό κ.α.

Διεκδικούμε:

· Ουσιαστικό έλεγχο και άμεση αποκατάσταση σχολείων και δημόσιων κτιρίων. Μετεγκατάσταση των σχολείων που ανήκουν στην κατηγορία Γ΄ (δηλαδή λειτουργία μετά την υλοποίηση της επισκευής) με φροντίδα για την απρόσκοπτη διδασκαλία των μαθημάτων σε πρωινή βάρδια. Είκοσι το πολύ μαθητές ανά τάξη για Γυμνάσιο – Λύκειο – δεκαπέντε στο Δημοτικό και στις κατευθύνσεις. Μέτρα για τη στέγαση – σίτιση – ρευματοδότηση των πληγέντων μαθητών. Υλοποίηση των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων που εδώ και δέκα χρόνια έχει αποφασιστεί να γίνουν στο νομό. Αντισεισμικός σχεδιασμός των σχολικών χώρων (ύπαρξη προαυλίων, μικρομελέτες κ.λπ.) και ολοκληρωμένη αντισεισμική αγωγή.

·Σύνταξη μελετών από το Δήμο Κεφαλονιάς για την άμεση εκταμίευση και χρήση των 230.000 ευρώ που αφορούν τη στατική επάρκεια των σχολείων και απέσπασαν οι αγώνες εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών πέρσι από την Περιφέρεια.

·Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη διαβίωση των τροφίμων των γηροκομείων Ληξουρίου – Αργοστολίου (στέγαση – θέρμανση – σίτιση – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

·Προτεραιότητα στις οικογένειες των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα (κυρίως των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου). Αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για το σκάνδαλο των κατασκευαστικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν στις κατοικίες αυτές. Διασφάλιση της στέγασης – ρευματοδότησης – θέρμανσης για όλους τους πληγέντες. Επίταξη ασφαλών ξενοδοχείων προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες.

·Άμεση ανέγερση κατά προτεραιότητα εργατικών κατοικιών, γηροκομείου και σχολείων στην Παλική. Ολοκλήρωση του νέου γηροκομείου στο Αργοστόλι και πλήρη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Πλήρη εξοπλισμό και κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία του νομού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·Ακύρωση των στεγαστικών δανείων για τις εργατικές κατοικίες και για όσες άλλες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών. Κατάργηση των χαρατσιών και του ενιαίου φόρου ακινήτων για τους πληγέντες.

·Καταγραφή των ζημιών για οικοσκευές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πάγωμα για τους επαγγελματίες και τους μικρούς βιοτέχνες των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Ρύθμιση των δανείων.

·Ενίσχυση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αποκατάσταση όλων των υποδομών (οδικό και λοιπά δίκτυα), με άμεση προτεραιότητα στο δρόμο Ληξούρι – Αργοστόλι. Μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά στο δρόμο αυτό και να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, απαιτούμε δωρεάν μεταφορά με το φερυ μποτ Ληξούρι – Αργοστόλι. Επίσης, ζητάμε άμεσα τη δρομολόγηση πλοίου που θα εκτελεί δρομολόγια και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

· Ειδικά επιπλέον μέτρα για τους ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους που χτυπήθηκαν από το σεισμό.

·Αποκατάσταση των ζημιών και συντήρηση των αρχαιολογικών και λαογραφικών θησαυρών.

· Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Τήρηση της νομοθεσίας που αφορά την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

·Συγκρότηση Ενιαίου Φορέα Αντισεισμικής Θωράκισης, στον οποίο θα υπαχθούν οι σημερινές διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, καθώς και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·Συγκρότηση δημόσιου φορέα κατασκευών για την υλοποίηση των έργων αντισεισμικής θωράκισης.

·Άρση της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), επαναλειτουργία του ΟΣΚ με πλήρη στελέχωσή του. Αναβάθμιση του ΟΑΣΠ και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

·Εξοπλισμό με όλα τα σύγχρονα μέσα των σταθμών για την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας. Ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίου τεχνολογίας αντοχής υλικού στο νομό.

· Πιστοποιητικά ελέγχου και καταλληλότητας για όλα τα δημόσια κτίρια, με παράλληλη σύνταξη μητρώου καταγραφής ελέγχων.

mantzavinateio

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer