Αποφασίστηκε η πρώτη δυναμική παρέμβαση του λαού της Παλικής προς στον υπηρεσιακό διοικητή του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου την Τρίτη 9/2/2016.
Λαϊκή Επιτροπή Παλικής: Βάζει “φρένο” στην παραπέρα υποβάθμιση του Μαντζαβινάτειου
Κοινωνία
05/02/2016 | 06:43

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλικής χαιρετίζει την δυναμική και μεγάλη συμμετοχή του λαού της επαρχίας μας, στην συγκέντρωση που οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη 3/2/2016 προκειμένου να μπει φρένο στην παραπέρα υποβάθμιση που οδηγεί σε βέβαιο κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.
Τόσο η αθρόα λαϊκή προσέλευση όσο και η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του Μαντζαβινάτειου καθώς και οι δυναμικές παρεμβάσεις που έγιναν από τους παραβρισκόμενους, αποτυπώνουν την αγωνία του λαού της Παλικής για το μέλλον του Νοσοκομείου μας, αλλά και συνολικότερα για όλες τις δομές υγείας του νομού και ιδιαίτερα του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου που και αυτό αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό, τεχνικό προσωπικό κ.α.
Η λαϊκή συνέλευση με απόλυτη συμφωνία υιοθέτησε το εισηγητικό πλαίσιο της Λαϊκής Επιτροπής και αποφάσισε να το διεκδικήσει με κάθε τρόπο ώστε να αποτραπεί η παραπέρα υποβάθμιση και ο αργός θάνατος του Μαντζαβινάτειου. Καταδίκασε τις μεθοδεύσεις που γίνονται από το υπουργείο υγείας και τις υπηρεσίες του (μεταθέσεις και μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καμιά πρόβλεψη για κάλυψη κενών και για νέες προκηρύξεις θέσεων στα κενά που δημιουργούνται κ.α), που αποψιλώνουν τόσο το Μαντζαβινάτειο όσο και το Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου, με αποτέλεσμα να εντατικοποιούν τους εργαζόμενους, τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό μέχρι εξάντλησης και τελικής πτώσης. Επιβεβαίωσε ότι η τραγική κατάσταση στην υγεία σε όλο το νομό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που επιβάλλουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της υγείας, που υπηρετούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποτελούν στρατηγική επιλογή Κεφαλαίου – ΕΕ. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι με την χρόνια υποχρηματοδότηση, το μηδενισμό προσλήψεων, τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις – υποβαθμίσεις δομών υγείας, την ανταποδοτικότητα σε βάρος του Λαού και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της υγείας, οι εργαζόμενοι πληρώνουν πλέον βαριά το τίμημα της υγείας τους. Εξάλλου τώρα, με το νομοσχέδιο – λαιμητόμο για την ασφάλιση και την κοινωνική πρόνοια , τσακίζουν ό,τι έχει απομείνει.
Η λαϊκή συνέλευση τέλος αποφάσισε με δυναμικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσει:
1.Εδώ και τώρα να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, αντίθετα να σταματήσουν πάραυτα αυτές που έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
2.Να πλαισιωθούν και τα δύο νοσοκομεία του νομού, τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία, με ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων πλήρους και σταθερής απασχόλησης.
3. Καμιά συγχώνευση-κατάργηση Νοσοκομείου.
4. Ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και κρατικό σύστημα υγείας-πρόνοιας-φαρμάκου με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε η πρώτη δυναμική παρέμβαση του λαού της Παλικής προς στον υπηρεσιακό διοικητή του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου την Τρίτη 9/2/2016 στις 13:00 (ραντεβού στο «φέρυ μπότ» στις 12:00). Να είμαστε όλοι εκεί γιατί το Μαντζαβινάτειο μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ.

ΛΗΞΟΥΡΙ 4/2/2016 ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΛΙΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer