Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός.
Λασποβροχές και κάμψη θερμοκρασίας
Κοινωνία
17/02/2016 | 21:01

Ασυνήθιστο κύμα ζέστης με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, επικράτησε στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο καιρός να μας δίνει την αίσθηση πως βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου, με τους Νοτιάδες να μεταφέρουν αξιόλογα ποσά σκόνης, από την Αφρική προς τη χώρα μας. Θερμοκρασίες ρεκόρ κατεγράφησαν ιδιαίτερα την Τρίτη, με την Κρήτη να βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού ο υδράργυρος άγγιξε ακόμα και τα επίπεδα των 29 βαθμών Κελσίου! Και στην υπόλοιπη όμως χώρα, το θερμόμετρο βρέθηκε σε επίπεδα άνω των 23 βαθμών Κελσίου.

Μιλάμε για καθαρά Ανοιξιάτικες συνθήκες στην καρδιά του χειμώνα, ο οποίος αγνοείται και θα συνεχίσει να αγνοείται για πολλές ημέρες ακόμα. Η παροιμία ‘’ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει’’ αποδείχθηκε πως δεν είναι τυχαία, ενώ απ’ ότι φαίνεται θα επιβεβαιώνεται όλο και συχνότερα τα… επόμενα χρόνια. Πρόσκαιρο τέλος σε αυτό το ανοιξιάτικο σκηνικό αναμένεται τις επόμενες ημέρες, αφού το μενού αρχικά θα περιλαμβάνει βροχές και καταιγίδες και στη συνέχεια πτώση της θερμοκρασίας σε λίγο πιο λογικές τιμές.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό με κίνηση από Νοτιοδυτικά προς τα Βορειοανατολικά, θα δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά τη Δυτική και Νότια Ελλάδα και σταδιακά, θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, με τους Νοτιάδες να αγγίζουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ. Οι Νοτιάδες θα μεταφέρουν μεγάλα ποσά Αφρικάνικης σκόνης ιδιαίτερα στα Δυτικά και Νότια τμήματα της χώρας μας. Αυτό σημαίνει πως σε πολλές περιοχές οι βροχές που θα εκδηλώνονται θα έχουν τη μορφή λασποβροχής.

Με τη σταδιακή στροφή των ανέμων όμως σε Βορειοδυτικούς από το βράδυ της Πέμπτης, αναμένεται απομάκρυνση της σκόνης. Φυσικά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία από τα Βορειοδυτικά. Εξαιτίας της σκόνης, καλό είναι να αποφύγετε τόσο το άπλωμα των ρούχων σε εξωτερικό χώρο, όσο και το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο πρόσκαιρης καταιγίδας ακόμη και στο Ν. Αττικής, κυρίως στα Δυτικά του Νομού!

Επιμέλεια: Καρανάσιος Κώστας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer