Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στα Τραυλιάτα Κεφαλονιάς.
Λαμπρός Εσπερινός στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στα Τραυλιάτα
Εκκλησία
05/08/2015 | 23:36

Του Αντώνη Καγγελάρη

Με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Τραυλιάτα Κεφαλονίας.
Στην ακολουθία χοροστάτησε, σεπτή εντολή και αδεία του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ενώ πλήθος Ιερέων και πιστού λαού παρευρέθηκαν στον υπέρλαμπρο Ναό για να ενώσουν όλοι μαζί τις δεήσεις του προς το Κύριο. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μίλησε για την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να δει το Θαββώριο φως και να ‘’μεταμορφωθεί’’ από αυτό αλλά και για την ανάγκη υπακοής στην Πατρική εντολή ‘’ οὗτός ἐστιν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν ᾧ εὐδόκησα• αὐτοῦ ἀκούετε’’ την υπακοή δηλαδή στον Ιησού Χριστό. Τέλος ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήθος για τις ευχές του και αντευχήθηκε πολλά και ευλογημένα τα έτη όλων.
Οι φωτογραφίες είναι του Σπύρου Σακαλή.

swthros_trauliata swthros_trauliata (2) swthros_trauliata (3) swthros_trauliata (4) swthros_trauliata (5) swthros_trauliata (6) swthros_trauliata (7) swthros_trauliata (8) swthros_trauliata (9) swthros_trauliata (10) swthros_trauliata (11) swthros_trauliata (12) swthros_trauliata (13) swthros_trauliata (14) swthros_trauliata (15) swthros_trauliata (16) swthros_trauliata (17) swthros_trauliata (18) swthros_trauliata (19)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer