Αρχιερατικός Πανηγυρικός εσπερινός, τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Ληξούρι, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου.
Λαμπρός εορταστικός Εσπερινός του Αγίου Χαραλάμπους στο Ληξούρι (Φώτο + βίντεο)
Εκκλησία
10/02/2016 | 08:32

Αρχιερατικός εσπερινός, τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Ληξούρι, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου αλλά και παρουσία των Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Μητροπολίτη κ. Δημητρίου.
Παρευρέθησαν πολλοί ιερείς απ΄ όλο το νησί, αλλά και οι αρχές του τόπου στο ναό του Αγίου Χαραλάμπους που μετά από δύο χρόνια από τους σεισμούς ξαναλειτούργησε.
Ο Επίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δημήτριο για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθεί στο νησί των προγόνων του, μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Χαραλάμπους.
Όταν το 198 ο Σεβήρος εξαπέλυσε φανατικό διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός συνέλαβε τον Άγιο Χαράλαμπο και του ζήτησε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό.
Ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αλλά ομολόγησε την πίστη του και την προσήλωσή του στον Ιησού Χριστό. Τότε εξοργίστηκε ο Λουκιανός και διέταξε τα φρικτά βασανιστήρια στον Άγιο Χαράλαμπο. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες βασανιστηρίων, διέταξε τον αποκεφαλισμό του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος με το μαρτύριο αυτό έλαβε το αμαράντινο στέφανο της δόξας σε ηλικία 113 ετών.
Παράλληλα, ο θεοφιλέστατος δεν παρέλειψε να ομιλήσει για τις άοκνες προσπάθειες του π. Ιωάννη Φραγκισκάτου να ξαναφτιάξει τον ιερό ναό μετά τους σεισμούς του 2014, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει ο κλειστός για περίπου δύο χρόνια.
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από το χθεσινό λαμπρό εορτασμό.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι του Γιάννης Πρασσίδη.

ag_xaralampos_esperinos ag_xaralampos_esperinos (2) ag_xaralampos_esperinos (3) ag_xaralampos_esperinos (4) ag_xaralampos_esperinos (5) ag_xaralampos_esperinos (6) ag_xaralampos_esperinos (7) ag_xaralampos_esperinos (8) ag_xaralampos_esperinos (9) ag_xaralampos_esperinos (10) ag_xaralampos_esperinos (11) ag_xaralampos_esperinos (12) ag_xaralampos_esperinos (13) ag_xaralampos_esperinos (14) ag_xaralampos_esperinos (15) ag_xaralampos_esperinos (16) ag_xaralampos_esperinos (17) ag_xaralampos_esperinos (18) ag_xaralampos_esperinos (19) ag_xaralampos_esperinos (20) ag_xaralampos_esperinos (21) ag_xaralampos_esperinos (22) ag_xaralampos_esperinos (23) ag_xaralampos_esperinos (24) ag_xaralampos_esperinos (25) ag_xaralampos_esperinos (26) ag_xaralampos_esperinos (27) ag_xaralampos_esperinos (29) ag_xaralampos_esperinos (30) ag_xaralampos_esperinos (31) ag_xaralampos_esperinos (32) ag_xaralampos_esperinos (33) ag_xaralampos_esperinos (34) ag_xaralampos_esperinos (35) ag_xaralampos_esperinos (36) ag_xaralampos_esperinos (37) ag_xaralampos_esperinos (38) ag_xaralampos_esperinos (39) ag_xaralampos_esperinos (40) ag_xaralampos_esperinos (41) ag_xaralampos_esperinos (42) ag_xaralampos_esperinos (43) ag_xaralampos_esperinos (44) ag_xaralampos_esperinos (46) ag_xaralampos_esperinos (47) ag_xaralampos_esperinos (49) ag_xaralampos_esperinos (50) ag_xaralampos_esperinos (51) ag_xaralampos_esperinos (52) ag_xaralampos_esperinos (53) ag_xaralampos_esperinos (54) ag_xaralampos_esperinos (55) ag_xaralampos_esperinos (56)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer