Στο νεόδμητο Ιερό Ναό της Υπαπαντής-Αγίου Νικολάου, κτήτορος του αείμνηστου Παναγή Γεράκη.
Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στο Αργοστόλι
Δημοφιλή
02/02/2015 | 14:52

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Ξεχωριστός ήταν ο φετινός εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στο Αργοστόλι, καθώς η ιερά πανήγυρις πραγματοποιήθηκε στο νεόδμητο Ιερό Ναό της Υπαπαντής-Αγίου Νικολάου, κτήτορος του αείμνηστου Παναγή Γεράκη.

Θυμίζουμε ότι ο πρόγονος του και Αντιβασιλέας του Σιάμ τον 17ο αιώνα Κωνσταντίνος Γεράκης είχε βρει στη θάλασσα την ιερά εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, γλυκυτάτης, θυλασούζης, βρεφοκρατούσης, με τον Χριστό εις όρθια θέση και την έστειλε στη μητέρα του Τζαννέτα  μαζί με χρήματα για την ανέγερση του Ιερού Ναού της Υπαπαντής το 1670. Ωστόσο, οι σεισμοί του 1953 κατέστρεψαν τον συγκεκριμένο ναό με τον Παναγή Γεράκη να διασώζει όλα αυτά τα χρόνια τα ιερά κειμήλια στην οικία του και να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη μελέτη ανοικοδόμησης του Ιερού Ναού στην αρχική του μορφή.

Την ιστορική και θαυματουργό εικόνα υποδέχθηκαν σήμερα δεκάδες πιστοί στο νεόδμητο Ιερό Ναό, όπου τελέστηκε μικρός αγιασμός από τους Αρχιμανδρίτες π. Σπυρίδωνα Πετεινάτο, Φώτιο Γαβριελάτο και Άνθιμο Καλαρύτη. Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, παρουσία κι άλλων εκπροσώπων της εκκλησίας από το νησί μας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου η Μέμη Γεράκη, χήρα του Παναγή Γεράκη, μίλησε με δάκρυα στα μάτια για τους μεγάλους απόντες από τον φετινό εορτασμό της Υπαπαντής που ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, Κυρός Σπυρίδωνας, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Σουρβάνος και φυσικά ο εκλιπών σύζυγος της. Παράλληλα, ευχαρίστησε προσωπικά τον π. Σπυρίδωνα Πετεινάτο για τη στήριξη του και του προσέφερε συμβολικά μια εικόνα της Παναγίας μαζί με το κλειδί της παλιάς εκκλησίας.

Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού/Πολιτισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, Λούκας Νιφοράτος και ο Παιδίατρος, Ευάγγελος Ευαγγελάτος. Οι εκκλησιαστικές ακολουθίες για την Υπαπαντή του Κυρίου θα ολοκληρωθούν το πρωί της Δευτέρας, όπου θα πραγματοποιηθεί όρθρος και εν συνεχεία Θεία Λειτουργία ενώ θα ακολουθήσει η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Παναγή Γεράκη.

ypapanth (1) ypapanth (2) ypapanth (4) ypapanth (5) ypapanth (6) ypapanth (7) ypapanth (8) ypapanth (9) ypapanth (10) ypapanth (11) ypapanth (12) ypapanth (13) ypapanth (14) ypapanth (15) ypapanth (16) ypapanth (17) ypapanth (18) ypapanth (19) ypapanth (20) ypapanth (21) ypapanth (22) ypapanth (23) ypapanth (24)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer