Μέσα στο Πανευφρόσυνο κλίμα των ημερών του ιερού Πεντηκοσταρίου εορτάσθη η Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παναγή του Μπασιά του εν Κεφαλληνία.
Λαμπρός Εορτασμός στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας επί τη Μνήμη του Οσίου Παναγή του Μπασιά
Εκκλησία
09/06/2014 | 19:36

Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος
Μέσα στο Πανευφρόσυνο κλίμα των ημερών του ιερού Πεντηκοσταρίου εορτάσθη Χαρμοσύνως το διήμερο 6 και 7 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίων Χαραλάμπους και Αντωνίου εις Κρύα Ιτεών των Πατρών, η Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Παναγή του Μπασιά του εν Κεφαλληνία.
Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουνίου έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας κατά τον οποίο προέστη και ομίλησε επί της βιοτής του Οσίου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Την επομένη ημέρα το πρωί ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε και ομίλησε επικαίρως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Μπακογιάννης, Ιεροκήρυξ της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, Εθελοντική Αιμοδοσία.
Το εσπέρας του Σαββάτου ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός επί τη Εορτή της Πεντηκοστής. Τον Θείον λόγον κήρυξε ο Πανισολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και των Αγίων Λειψάνων του Οσίου στους πέριξ δρόμους της Ενορίας υπό την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Πατρέων.
Στις Ιερές ακολουθίες έψαλαν οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Μιχαήλ Ζαφείρης και κ. Χρήστος Φωτόπουλος.
Μετά το τέλος της Λιτανείας η εορτή ολοκληρώθηκε με τις ευχές και τις ευχαριστίες του προϊσταμένου της Ενορίας π. Ιωάννου Δημητροπούλου για την επιτυχή έκβαση της Πανηγύρεως, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ευγνωμόνως στον σεπτό μας Ποιμενάρχη κ.κ. Χρυσόστομο, με τις ευλογίες του οποίου επραγματοποιήθη και η φετινή Πανήγυρις.
Ακολούθησε ένα υπέροχο πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, στο προσφάτως όμορφα διαμορφωμένο προαύλιο του Ναού. Συγκεκριμένα συμμετείχαν χορεύοντας: η Νεανική Ομάδα Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών, τα χορευτικά των εκπολιτιστικών Συλλόγων «Νεάπολις» και «Κρύα Ιτεών», το χορευτικό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 52ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, το χορευτικό του Συλλόγου νεολαίας βορειοηπειρωτών Αχαΐας και το Λαϊκό Μουσικοχορευτικό εργαστήρι Πάτρας.
Εμείς ευχόμεθα σε όλους, τόσο στον ευλογημένο λαό του Θεού ο οποίος κατέκλυσε τον Ιερό Ναό σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, όσο και στους άλλους αδελφούς μας, χρόνια πολλά, ευλογημένα και να έχουμε πάντοτε στην επίγεια ζωή μας την ακοίμητον πρεσβεία του Οσίου Παναγή του Μπασιά!

mpasias_itewn1 mpasias_itewn2 mpasias_itewn3 mpasias_itewn4 mpasias_itewn5 mpasias_itewn6 mpasias_itewn7 mpasias_itewn8 mpasias_itewn9 mpasias_itewn10 mpasias_itewn11 mpasias_itewn12 mpasias_itewn13 mpasias_itewn14 mpasias_itewn15 mpasias_itewn16 mpasias_itewn17 mpasias_itewn18 mpasias_itewn19 mpasias_itewn20 mpasias_itewn21 mpasias_itewn22 mpasias_itewn23 mpasias_itewn24 mpasias_itewn25 mpasias_itewn26 mpasias_itewn27 mpasias_itewn28 mpasias_itewn30 mpasias_itewn31 mpasias_itewn32 mpasias_itewn33 mpasias_itewn34 mpasias_itewn35 mpasias_itewn36 mpasias_itewn37 mpasias_itewn38 mpasias_itewn40 mpasias_itewn41 mpasias_itewn42 mpasias_itewn43

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer