Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 152 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, τίμησε με ένα λαμπρό αφιέρωμα στο Διονύσιο Σολωμό τους αγωνιστές των νησιών μας
Λαμπερή εκδήλωση της Αδελφότητας Πειραιά για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα
Πολιτισμός
13/06/2016 | 18:43

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 152 χρόνια από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, τίμησε με ένα λαμπρό αφιέρωμα στο Διονύσιο Σολωμό τους αγωνιστές των νησιών μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Κυριακή 5 Ιουνίου, όπου πλήθος συμπατριωτών μας μας τίμησαν με την παρουσία τους. Την εκδήλωση παρουσίασαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και Χρύσα Κοκκόση, οι οποίες μας παρουσίασαν το έργο του Σολωμού και την αλληλεπίδραση με τους αγώνες και την επανάσταση του 1821. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαριολένη Νεοφύτου, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους που τίμησαν με την παρουσία τους τη λαμπρή επέτειο της Ένωσης και τόνισε το μεγάλο ηθικό χρέος μας ως Επτανήσιοι να φανούμε αντάξιοι των ριζοσπαστών και να αντιμετωπίσουμε με τόλμη και θάρρος τις δυσκολίες που έρχονται στο δρόμο μας.

Η μαντολινάτα και η νεανική χορωδία του συλλόγου ερμήνευσαν τα έργα του Διονύσιου Σολωμού “η Ξανθούλα”, “η Αγνώριστη”, “το Χάραμα Επήρα”, “Μητέρα Μεγαλόψυχη”, “Αλλ’ ήλιος αλλ’ αόρατος” και “Πειρασμός” ενώ παράλληλα προβάλλονταν εικόνες σχετικά με το έργο του εθνικού μας ποιητή. Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τα Επτάνησα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος συμπατριωτών μας, μεταξύ των οποίων ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, βουλευτής Β’ Αθηνών, η κα Τσαγγαράτου Κυριακή, μέλος Δ.Σ. της Ο.Κ.Ι.Σ. & Πρόεδρος Συλλόγου Νεοχωρίου, ο κ. Κονιτόπουλος Διονύσης, Πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων, ο κ. Ζαρίφης Δημήτρης, Πρόεδρος ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΦΤΑ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΣ- ΖΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, η κα Βερυκάκη Ελλάς, μέλος της Α’ βάθμιας Επιτροπής Δ’ Πειραιά, ο κ. Ηλίας Γιάννης από τη Φωνή των Πειραιωτών, η κα Μάγδα Ρούσση Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του Πειραϊκού Συνδέσμου, ο κ.Γαλιατσάτος Ηλίας Πρόεδρος του Συλλόγου Καμιναράτων, ηα κα Μουστάκη Σταθούλα Πρόεδρος του Συλλόγου Πυλαρέων, ο κ.Βουτσινάς Κων/νος Πρόεδρος Συλλόγου Φαρσινών,ο κ. Λυκούδης Παναγής Πρόεδρος Συλλόγου Φαρακλάδων, η κα Βινιέρη Ειρήνη Πρόεδρος Συλλόγου Δολίχιο, η Αντιπρόεδρος Κεφαλληνιακής Ένωσης Κηφισιάς κα Αικατερίνη Λάσκαρη, η Γεν. Γραμματέας Λιλή Ματσούκη Κεφαλληνιακής Ένωσης Χαλανδρίου, οι πρώην Πρόεδροι της Αδελφότητας κ. Διονύσιος Κουγιανός & κ. Επαμεινώνδας Φαραντάτος, η Λογοτέχνης κα Ρίτα Βλησμά και ο Δημήτρης Κρητικός Εφημερίδα Κοινωνική

Ευχαριστούμε θερμά τους δασκάλους των τμημάτων της Αδελφότητας, κ. Διονύση Μπάλλα, χοροδιδάσκαλο, Αλέξανδρο Ζέρβα, δάσκαλο κιθάρας και Ματούλα Φιοράτου, δασκάλα μαντολίνου για την υπέροχη εκδήλωση που μας παρουσίασαν καθώς και την Έφορο της Αδελφότητας, Δήμητρα Βαλλιανάτου. Την επιμέλεια των κειμένων της παρουσίασης ανέλαβε η Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και το οπτικό υλικό επιμελήθηκε η Χρύσα Κοκκόση. Την παρουσίαση του οπτικού υλικού επιμελήθηκαν ο Βασίλης Ζαφειράτος και ο Μιχάλης Γιαννιός.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκο Διαμαντή καλλιτεχνικό Δ/ντή του Δημοτικού Θεάτρου και την κ. Πασχαλιά Συγγίκου υπεύθυνη γραφείου του καλλιτεχικού Δ/ντή για την ευγενική φιλοξενία της εκδήλωσής μας καθώς και το προσωπικό του θεάτρου κα Κατερίνα Μαρούλη, Έλενα Σταματίου, Τάσο Ταρσανίδη και Παναγιώτη Γαβαλά.

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
Για το ΔΣ
Χρύσα Κοκκόση

enwsi1 enwsi2 enwsi3 enwsi4 enwsi5 enwsi6 enwsi7 enwsi9 enwsi10 enwsi11 enwsi12

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer