Η Δημοτική Αρχή δίνει απλόχερα τη συναίνεσή της στη βάρβαρη πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – μονοπωλίων.
Λαική Συσπείρωση: Η Δημ. Αρχή ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις των δημ. υπαλληλων
Πολιτική
28/08/2015 | 09:34

Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) προχώρησε σε απόφαση για μέτρα που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις των δημοτικών υπαλλήλων, ελαστικοποιούν το ωράριο εργασίας, καταργούν την αργία του Σαββατοκύριακου και «αντιμετωπίζουν» τα προβλήματα από τις μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού με την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων. Τα μέτρα δεν έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του κοινού, αφού η εξυπηρέτηση και η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι πράγματα ασύμβατα. Δεν πρόκειται για μεμονωμένους τομείς όπως η καθαριότητα ή η πολιτική προστασία, που θα μπορούσε κάποιος να συζητήσει για δουλειά τα Σάββατα σε περιπτώσεις ανάγκης και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η απόφαση για δουλειά ήλιο με ήλιο αφορά το σύνολο των τομέων του Δήμου. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως εκείνης του Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης) γίνεται ξεκάθαρα λόγος για διεύρυνση του ωραρίου που αφορά δράσεις του ιδιωτικού κεφαλαίου (πχ εφοπλιστές – κρουαζιερόπλοια). Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της καθιέρωσης από τη Δημοτική Αρχή εργασίας με την μορφή της «επαγγελματικής δαπάνης», της απλήρωτης δουλειάς μέσω του «εθελοντισμού» κοκ.
Η Δημοτική Αρχή δίνει απλόχερα τη συναίνεσή της στη βάρβαρη πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – μονοπωλίων. Υλοποιεί κατά γράμμα το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ευθυγραμμίζεται με την επιτάχυνση των μέτρων του τρίτου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η απόφαση λήφθηκε από κοινού με τη δήθεν ανεξάρτητη αξιωματική αντιπολίτευση (Μιχαλάτος) και το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ («Ριζοσπάστες Ξανά») και η (τοπικιστική) παράταξη των ΦΙΚΟ, που δεν έφεραν ποτέ καμία δημόσια αντίρρηση για το κρίσιμο θέμα της ανατροπής των ωραρίων αλλά και άλλων αντιλαϊκών μέτρων, απουσίαζαν από το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο «νίπτοντας τας χείρας τους». Η άριστη συνεργασία των δυνάμεων του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που υπάρχει σε κεντρικό επίπεδο γίνεται και σε τοπικό. Δεν μας ξενίζει. Άλλωστε τα ίδια κάνει και στο μαζικό κίνημα ο παλιός και ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός. Πρόσφατα παραιτημένο στέλεχος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ (τώρα με τη ΛΑϊκή Ενότητα;), υπερασπίστηκε ανοιχτά στο τοπικό σωματείο των ΟΤΑ τη θέση της Δημοτικής Αρχής για τις εργασιακές ανατροπές και κατάγγειλε κι από πάνω το ΠΑΜΕ. Πήρε τη θέση που παίρνουν οι συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι δυνάμεις του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν την πλειοψηφία στο εν λόγω σωματείο, πήραν θέση υπέρ της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της καταστρατήγησης του ωραρίου!!!! Το ΔΣ έβγαλε ανακοίνωση που έλεγε πως οι προειδοποιήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ συνιστούν «τρομοκράτηση των εργαζομένων»!!!
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κεφαλονιάς, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναδείχτηκε ως η μόνη δύναμη που αντιτάχθηκε. Έχει σταθερή θέση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την αποτροπή λειτουργίας του Δήμου ως παραρτήματος μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Γι’ αυτό δέχτηκε για μια ακόμη φορά συντονισμένη επίθεση. Αποδεικνύεται ότι αντιλαϊκά μέτρα και αντικομμουνισμός πάνε χέρι – χέρι. Η δημοτική πλειοψηφία της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη της επίθεσης από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε το ίδιο σε προηγούμενο συμβούλιο. Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ «δικαιολόγησε» τη συνδρομή που έδωσε στη Δημοτική Αρχή για παραγραφή χρεών μεγάλων τουριστικών μονάδων προς το Δήμο. Όλοι μαζί ενωμένοι στην υπεράσπιση του ευρωμονόδρομου και της ανταγωνιστικότητας μέμφονται το ΚΚΕ. Από την άλλη ο επικεφαλής των «Ριζοσπαστών» που βάζει πλάτη στα αντεργατικά μέτρα, εμφανίζεται σε συγκεντρώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υπογράφει φιλιππικούς διαφοροποίησης από το μνημόνιο 3 μαζί με τους ΦΙΚΟ και τα παραιτημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Ιθάκη. Είναι συνεπείς στην αποστολή που έχουν αναλάβει, ξαναζεσταίνοντας τα παραμύθια για αριστερές κυβερνήσεις και μέτωπα που θα κάνουν ανθρώπινο τον καπιταλισμό!!! Αποδεικνύεται και από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ποια ταξικά συμφέροντα στηρίζει ο καθένας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση όλων των δυνάμεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν, με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται και να καθορίσει ανάλογα την ψήφο του. Στις επικείμενες εκλογές να υπερασπίσει τα δίκια του κόντρα σε ΕΕ – μονοπώλια – μνημόνια και όσους τα υπηρετούν. Να δώσει δύναμη στη δύναμή του. Να στηρίξει αποφασιστικά το ΚΚΕ, που είναι το μόνο αποκούμπι του. Να δώσει φτερά στην ελπίδα για άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποιημένο τον πλούτο και τον ίδιο το λαό στην εξουσία.
Αργοστόλι 28/8/15

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer