Ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και πρόεδρος Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας τόνισε πως οι Έλληνες επιστήμονες συμφωνούν ότι έντονη σεισμικότητα στην Ιταλία δεν επηρεάζει την χώρα μας
Λέκκας: Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει σεισμό έως 6,5 Ρίχτερ
Κοινωνία
03/11/2016 | 11:19

Ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και πρόεδρος Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε πως οι Έλληνες επιστήμονες συμφωνούν ότι έντονη σεισμικότητα στην Ιταλία δεν επηρεάζει την χώρα μας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Στιγμιότυπα ενός ζωντανού πλανήτη», ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ένα σεισμό της τάξης των 6 έως 6,5 βαθμών. Ωστόσο, σε περίπτωση πιο ισχυρού σεισμού θα χρειαστούμε βοήθεια από το εξωτερικό.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ακόμη ότι στον τελευταίο σεισμό στην Ιταλία, παρά τις υλικές καταστροφές, δεν υπήρξαν θύματα, επειδή είχε εκκενωθεί μια τεράστια περιοχή σχεδόν όσο η μισή Πελοπόννησος. Εκτίμησε επιπλέον ότι αποτελεί ζήτημα προς συζήτηση κατά πόσο η πολιτική προστασία και στην Ελλάδα θα έπρεπε, αν χρειαστεί, να ακολουθήσει ανάλογη στρατηγική.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer