Λέγεται λάβα γιατί το κέικ από μέσα είναι υγρό σαν σουφλέ σοκολάτας...
Λάβα κέικ
Μαγειρική
09/08/2015 | 10:32

Λέγεται λάβα γιατί το κέικ από μέσα είναι υγρό σαν σουφλέ σοκολάτας…

Υλικά

  • 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    250 γραμμάρια ζάχαρη
    250 γραμμάρια κουβερτούρα
    250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    6 αυγά
    άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα σε κομμάτια από πάνω και τέλος,  τη ζάχαρη.  Όταν λιώσει το βούτυρο, τότε  με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε ζωηρά το μείγμα. Προσοχή, να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο. Γι’ αυτό και τη προσθέτουμε τελευταία. Όταν πια σχηματιστεί μια σοκολατένια σάλτσα, κατεβάζουμε από την εστία.

Μεταφέρουμε τη γλυκιά σως στον κάδο του μίξερ και αρχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι καλά κοσκινισμένο και τα αβγά ένα-ένα. Χτυπάμε λίγη ώρα, μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ και την αλευρώνουμε ελαφρώς.

Περνάμε τον χυλό στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω – κάτω) για 12 λεπτά ή σε αέρα για 8 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, μετά το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ