Δικαιούμαι να σταματήσω με το κεφάλι ψηλά, με την αίσθηση ότι κάτι καταφέραμε.
Κώστας Αραβανής: Φεύγω με το κεφάλι ψηλά
Πολιτική
11/01/2014 | 10:53

Την πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μετά την απόφαση του να μην κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του Μαΐου, έδωσε στον Prisma 95,1 και το απογευματινό μαγκαζίνο με τον Παναγιώτη Κουνιάκη,ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής.

Η δίωρη συνέντευξη έγινε στο γραφείο του Δημάρχου και μεταδιδόταν σε ζωντανή μετάδοση.

Ο Κώστας Αραβανής απάντησε σε όλα τα σενάρια που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, ενώ παράλληλα έκανε και απολογισμό του έργου του.

Γιατί δεν κατεβαίνω υποψήφιος ξανά.

Όλα τα πράγματα έχουν μια αρχή και ένα τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Αραβανής, υποστηρίζοντας ότι έδωσε την μάχη μαζί με τους συνεργάτες του και τα κατάφεραν, κάτι που αξιολογούν και οι συμπολίτες μας.

«Πολλοί ξετρελαινόμαστε με την εξουσία θεωρούμε ότι τα καταφέρνουμε και δεν θέλουμε να ξεκολλήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δικαιούμαι να σταματήσω με το κεφάλι ψηλά, με την αίσθηση ότι κάτι καταφέραμε.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας εξήγησε ότι δεν ανήκει σε αυτούς που θα χαρούν αν ο επόμενος Δήμαρχος αποτύχει, παρόλο που πολλοί ακόμα και υπάλληλοι του Δήμου στοιχημάτιζαν ότι επί των ημερών του ο Δήμος θα κλείσει και δεν θα μπορέσει να αντέξει οικονομικά.

Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μαργέλη δεν προσδιόρισε την απόφαση μου να μην κατέβω υποψήφιος.

Ο κύριος Αραβανής εξήγησε ότι μέσα από το υστερόγραφο της ανακοίνωσης του, που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, δεν δηλώνει πικρία απλά στιγματίζει συμπεριφορές ανθρώπων οποίοι εκτός από τα δικά τους θέλουν να καθορίζουν και τα των άλλων και αυτό επιτέλους πρέπει να τελειώσει.

Όσο για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναμενόμενη υποψηφιότητα του Σπύρου Μαργέλη είπε ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αλλά λέγεται ότι πιέζεται και από άλλους χώρους να κατέβει υποψήφιος.

Όσον αφορά αυτό που ακούστηκε έντονα ότι έκανε πίσω λόγο υποψηφιότητας Μαργέλη, εξήγησε ότι την απόφαση του να μην διεκδικήσει νέα θητεία την είχε πάρει από την αρχή και απλά το ανακοίνωσε αυτές τις μέρες για να δώσει χρόνο σε κάποιον από την στενή του ομάδα να εκφράσει την επιθυμία να κατέβει ως υποψήφιος για να συνεχίσει το έργο τους.

Ωστόσο ανέφερε ότι για να φτάσουν κάποιοι να διεκδικούν, απαξίωναν συνολικά το έργο της Δημοτικής Αρχής κάτι που δεν συνέβη ακόμα και από στελέχη της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο παρ όλες τις κόντρες που υπήρξαν.

Ως συμπεριφορά την χαρακτήρισε απαράδεκτη και δήλωσε κατηγορηματικά ότι η υποψηφιότητα Μαργέλη δεν προσδιόρισε το τι θα κάνει.

Παρόλα αυτά δήλωσε με νόημα ότι άτομα που μας φόρτωσαν το Μνημόνιο ψηφίζοντας “ναι σε όλα” και δεν το στήριξαν όταν ήρθε η ώρα αλλά το άφησαν φεύγοντας από την πίσω πόρτα, βάζοντας στο χώρο συνεργάτες τους, τώρα έρχονται ως ανεξάρτητοι σωτήρες λες και προκύπτουν από Παρθενογένεση.

Τα γκάλοπ μπορούν να ανατραπούν. Είναι αξιοπρεπές και να χάνεις.

Ο κύριος Αραβανής μίλησε και για τα αποτελέσματα ενός γκάλοπ που μονοπώλησε το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα αναφέροντας ότι δεν το παρήγγειλε ο ίδιος. Ωστόσο υπογράμμισε ότι μέσα από ένα γκάλοπ θα πρέπει να εκφράζονται όλοι οι χώροι.

Στο συγκεκριμένο γκάλοπ υπάρχει μια ανομοιομορφία, καθώς δεν εκφράζονται όλες οι τάσεις που υπάρχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης σχολιάσε, ότι κάθε κομματικός φορέας όταν παραγγέλνει ένα γκάλοπ θέλει να δει ποιος είναι ο καλύτερος του και να πάει μπροστά, ή αυτόν που θεωρεί καλύτερο πως στέκεται δίπλα στους άλλους, με το συγκεκριμένο γκάλοπ, να μην έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αυτό δεν το είπε για να δικαιολογήσει την τρίτη θέση στην οποία βρισκόταν, όπως δήλωσε, καθώς το γκάλοπ δεν είναι οι εκλογές, ενώ ανέφερε ότι ο κόσμος θα πάει σε αυτόν που υπόσχεται ότι θα τερματίσει τα χαράτσια και δεν θα πληρώνει το νερό καθώς είναι κοινωνικό αγαθό. Ο αρεστός είναι αυτός που τα δίνει όλα, κατέληξε.

Τέλος ανέφερε ότι με την παράταξη του θα έδιναν την μάχη ασχέτως αποτελέσματος καθώς όπως ανέφερε είναι αξιοπρεπές και να χάνεις.

Πιθανόν να είναι καλύτερος από εμένα ο Πραξιτέλης Σούνδιας

Ο Κώστας Αραβανής αναφέρθηκε και στο πως κατέληξαν με την ομάδα του στο όνομα του Πραξιτέλη Σούνδια, να διεκδικήσει την Δημαρχία, λέγοντας ότι μετά την αποστολή του Δελτίου Τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπου εξέφραζε την απόφαση του να μην κατέβει υποψήφιος ξανά, τόνισε στην ομάδα του ότι είναι χρέος ο υποψήφιος για την επόμενη μέρα να είναι ένας τους ίδιους με τον ίδιο σε ρόλο στρατιώτη.

Κάποιοι του εξήγησαν ότι δεν επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι, καθώς έκαναν την σύγκριση με τον ίδιο, για να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχουν πλέον σωτήρες και όσοι βαφτίζονται έτσι μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι οι καιροί άλλαξαν. Δεν μπορούμε να πετύχουμε κλωνοποίηση νέων Δημάρχων, ανέφερε.

Ο Κώστας Αραβανής είπε ότι ο Πραξιτέλης Σούνδιας ήταν ανάμεσα στον σκληρό πυρήνα τον συνεργατών που και αυτός δούλεψε σκληρά στον Δήμο, με τον ίδιο να του εκφράζει την επιθυμία εφόσον κάποιος άλλος δεν θέλει να κατέβει υποψήφιος, με τον κύριο Αραβανή να δηλώνει ότι όχι μόνο έχει τα προσόντα αλλά πιθανόν να είναι και καλύτερος.

Όσον αφορά την ομάδα του, ανέφερε ότι είναι σίγουρος ότι δεν θα ακολουθήσουν όλοι, καθώς κάποιοι μπορεί να πάνε σπίτι τους, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν και άλλες προσεγγίσεις, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι θα είναι ομάδα μέχρι 31 Αυγούστου που θα χωριστούν οι δρόμοι τους.

Στο υποθετικό μας ερώτημα για το ποιόν θα ψήφιζε σε περίπτωση που ο κύριος Σούνδιας δεν τα καταφέρει στον δεύτερο γύρο, ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει όσους απαξίωσαν το έργο τους και δεσμεύτηκε μόλις οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες να μιλήσει ονομαστικά.

Ακούστε παρακάτω όλη την συνέντευξη σε δύο μέρη.

aravanhs

Πηγή: mylefkada

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer