Κυριακή του Πάσχα, τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης», όπου σε πολλές γλώσσες διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο και διατρανώνεται παγκοσμίως η νίκη του θανάτου.
Κυριακή του Πάσχα
Εκκλησία
24/04/2011 | 11:30

pateras spuridwnΚυριακή του Πάσχα στις 11.00 π.μ. ή το απόγευμα, τελείται ο «Εσπερινός της Αγάπης», όπου σε πολλές γλώσσες διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο και διατρανώνεται παγκοσμίως η νίκη του θανάτου και η εποχή της Καινούριας Διαθήκης, της χαράς και της Αναστάσιμης ελπίδας.

 

Οι πιστοί βιώνουμε τα πάθη και την ανάσταση του Χριστού συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά με την συμμετοχή μας στις ακολουθίες, με τη νηστεία, με τις αγαθές πράξεις και συμπεριφορά μας  για να βρεθούμε σε  «συμπόρευση», «συσταύρωση» «συνέκρωση» για να πετύχουμε την  «συνανάσταση»! Ο Χριστός με την θέληση του (εκουσίως), έπαθε και ανέστη για να σωθούμε όλοι εμείς! Αυτό σημαίνει ότι δεν λυπούμαστε «μοιρολατρικά» για το Πάθος του, αλλά για τις δικές μας αμαρτίες και αφού μετανοιώνουμε ειλικρινώς μπορούμε την σωτηρία που χάραξε ο Χριστός για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους να την κάνουμε και προσωπική, δική μας σωτηρία!

Αρχιμ. Σπυριδων Πετεινάτος

Ιεροκήρυκας

Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας

Χριστός Ανέστη

Χρόνια πολλά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer