Εάν κλείσει το Νοσοκομείο μας αυτό θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για τον τόπο μας
Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου
Κοινωνία
22/12/2016 | 14:20

Αγαπητοί συμπολίτες, ο Σύλλογος Φίλων του Μαντζαβινάτειου  Νοσοκομείου καταβάλει συνεχώς πολλές προσπάθειες πάντοτε για την βελτίωση του Νοσοκομείου και πιο πρόσφατα για την διατήρησή του και την κατά το δυνατόν άριστη ποιοτική παροχή υπηρεσιών. Δυστυχώς η έκρυθμες συνθήκες που επικρατούν έχουν σαν αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φθάσει στο απροχώρητο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες θεωρήσαμε αναγκαίο να προβούμε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

  1. Το ιατρικό προσωπικό δυστυχώς, μετά από τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί, παρά τις έντονες προσπάθειες, συνεχώς συρρικνώνεται. Ουσιαστικά το νοσοκομείο από ιατρικής πλευράς λειτουργεί με ελάχιστο ιατρικό προσωπικό ασφαλείας. Δυστυχώς η έλλειψη διοίκησης στο Νοσοκομείο και η αδιαφορία του Δ/τη του Γ.Ν. Κεφαλληνίας κ. Βιβλάκη επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
  2. Το Διοικητικό  προσωπικό βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα βασικές λειτουργίες του Νοσοκομείου, προμήθειες κλπ να μήν μπορούν να πραγματοποιηθούν αναγκάζοντας τους ασθενείς να μεταβαίνουν στο Αργοστόλι, ή να προσφεύγουν σε ιδιώτες ιατρούς.
  3. Η δωρεά του κληροδοτήματος Λιβιεράτου δυστυχώς πλέον καρκινοβατεί. Τα χρήματα παραμένουν αναξιοποίητα (περίπου Ε=1.000.000) χωρίς καν να τοκίζονται εξ αιτίας της αμέλειας του ΔΣ του Κληροδοτήματος.
  4. Η αντισεισμική θωράκιση του Νοσοκομείου με προϋπολογισμό Ε=1.650.000, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλήρης φάκελος εδώ και δύο χρόνια, παραμένει ακόμα στα χαρτιά, παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) για ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ.
  5. Ο πλήρης κατατεθειμένος φάκελος για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας Ε=400.000 περίπου παραμένει αναξιοποίητος από την ΠΙΝ.

Καταθέτουμε με έντονη αγωνία ότι παρά τις συνεχείς και υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού η λειτουργία του Νοσοκομείου καθίσταται έντονα επισφαλής.

Δυστυχώς οι φορείς του τόπου μας και οι κρατούντες την εξουσία δεν έχουν επιδείξει έως σήμερα κανένα ενδιαφέρον για την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο.

Εάν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί, δεν είναι δυνατό να προβλέψουμε ποιό θα είναι το μέλλον του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του νομού οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τις ανησυχίες όλων μας. Ο λαός της Παλικής και μάλιστα μετά τους πρόσφατους καταστρεπτικούς σεισμούς, βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη

Στο προσεχές διάστημα είμαστε υποχρεωμένοι μετά την ανακοίνωση αυτή να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα αναδείξουν την κρίσιμη και προβληματική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Εάν κλείσει το Νοσοκομείο  μας αυτό θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για τον τόπο μας.

Για τον Σύλλογο Φίλων του Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείου

Γ. Γερουλάνος                                                                                 Διον. Κατερέλος

Πρόεδρος                                                                                            Γεν. Γραματέας

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer