Υλικά
1 λίτρο γάλα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
½ κουτ. γλυκού μαστίχα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
6 φύλλα ζελατίνη
για τη σάλτσα μελιού
½ φλιτζάνι μέλι
2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν και να φουσκώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τη μαστίχα αφού την έχουμε κτυπήσει στο μούλτι με λίγη ζάχαρη, ανακατεύοντας λίγο να διαλυθούν και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τις ζελατίνες στο μείγμα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει, την αδειάζουμε σε μια φόρμα η σε μικρά φορμάκια και την βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να πήξει.
Διαλύουμε το μέλι σε χλιαρό νερό
Ξεφορμάρουμε τη κρέμα, βουτώντας τη φόρμα η τα φορμάκια μέσα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, σε μια πιατέλα η σε πιατάκια τη και τη περιχύνουμε με τη σάλτσα μελιού.