Μπορεί ένα κοχύλι να περικλείει την γεύση μιας σπέσιαλ πίτσας; Και όμως μπορεί… Αυτά τα υπέροχα ζυμαρικά κοχύλια μπορούν να φιλοξενήσουν μοναδικές γεμίσεις. Αυτή η γέμιση είναι ξεχωριστή αφού θυμίζει πίτσα. Είναι ένα ωραίο πιάτο για μπουφέ.
Τα παιδιά θα το λατρέψουν και οι μεγάλοι θα ζητούν την συνταγή…
Κοχύλια με γέμιση πίτσας. Μοναδικά…
Υλικά:
200γρ. λουκάνικο
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο (σκόνη σκόρδου αν δεν έχετε φρέσκο)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο αλλαντικό πεπερόνι
450γρ. τυρί cottage
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
25 ζυμαρικά κοχύλια
1 (750γρ.) σάλτσα ντομάτας
(προαιρετικό) τριμμένη παρμεζάνα για επικάλυψη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψεκάζουμε ελαφρά ένα ταψί 25×35 εκατοστών με σπρέι μαγειρέματος.
Βράζουμε τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ενώ τα ζυμαρικά βράζονται σοτάρουμε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο το τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος. Στραγγίζουμε το λουκάνικο.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το λουκάνικο, το πεπερόνι, το τυρί cottage, το μείγμα καρυκευμάτων και 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
Γεμίζουμε τα κοχύλια με την γέμιση και τα βάζουμε στο έτοιμο ταψί. Απλώνουμε στην κορυφή με την σάλτσα ντομάτας και το τυρί μοτσαρέλα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να αφρίζει. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα στην κορυφή, αν θέλουμε.