Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στήριξη της κυβέρνησης στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά
Κουρής: “Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν να έχουν αντίκρισμα στους πολίτες”
Πολιτική
26/03/2014 | 21:07

Ο Αντιπεριφερειάρχης στα πλαίσια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ Λεωνίδα Γρηγοράκου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στήριξη της κυβέρνησης στην σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και για τα μέτρα που λήφθηκαν για την αποκατάσταση των υποδομών.

Επισήμανε ωστόσο στον Υπουργό, ότι επιβάλλεται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν να έχουν το απαιτούμενο αντίκρισμα στους πολίτες γιατί παρουσιάζονται δυσλειτουργίες και αγκυλώσεις οι οποίες αφ’ ενός δημιουργούν δυσαρέσκεια  στο κοινό αφ ‘ ετέρου υποβαθμίζουν την ουσία και την αξία των κυβερνητικών ενεργειών.

Στα πλαίσια της επαφής του με τον αναπληρωτή υπουργό, ο Αντιπεριφερειάρχης αιτήθηκε να ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα τα εξής :

–  Να επανέλθουν όλα τα καταργηθέντα ή μεταφερθέντα τμήματα της εφορίας στην ΔΥΟ στο Αργοστόλι .

– Να επισπευτούν οι διαδικασίες και η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για την αποζημίωση των επαγγελματιών από τις ζημιές στα εμπορεύματα , στα πάγια και στις εγκαταστάσεις .

– Να στηριχθούν επί του πρακτέου με συγκεκριμένες δράσεις οι τουριστικοί φορείς και να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης στους τουριστικούς φορείς του εξωτερικού .

– Να στελεχωθούν οι Περιφερειακές ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης από το ελλείπον  ανά τομέα και ειδικότητα προσωπικό .

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε αναλυτική έκθεση των ενεργειών που έλαβαν χώρα για την αποκατάσταση των καταστροφών και την μέριμνα των σεισμοπλήκτων κατά την πρώτη φάση τής αποκατάστασης καθώς και τον οικονομικό απολογισμό τους, ο οποίος ανέρχεται στο ύψος των  1.021.000 €.

Ακολούθως επισκέφθηκαν την Παλική όπου ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει δια ζώσης τα έργα επισκευής του οδού οδικού, την κατάσταση στο Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου και του Γηροκομείου Ληξουρίου, το οποίο στεγάζεται προσωρινά στις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου .

Κατά την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ληξουρίου τον Υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος κ Διονύσιος Μαρκάτος όπου τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειες που έλαβαν χώρα και όσα προγραμματίζονται ή επίκειται υλοποιηθούν προσεχώς για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και για όλες τις επισκευές που απαιτούνται. Ο Αντιπεριφερειάρχης, επί του θέματος του Νοσοκομείου, τόνισε την αναγκαιότητα της στήριξης του Υπουργού, για την απεμπλοκή της δωρεάς του ενός

(1) εκατομμυρίου Δολαρίων, σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν την νέα είσοδο του Νοσοκομείου όπου συνεχίζονται οι εργασίες.

Στο Γηροκομείου Ληξουρίου τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος κ. Βασίλειος Ρουχωτάς όπου τους ανέλυσε ενδελεχώς, την σημερινή κατάσταση  του χώρου και των τροφίμων και την σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση του Γηροκομείου σε οικίσκους  ή σε άλλους κατάλληλους χώρους.

Τόσο ο κ. Υπουργός όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν την συμπόρευση και την δεδομένη συνεισφορά τους με τα διαθέσιμα μέσα έκαστος από την θέση ευθύνης του, στον σχεδιασμό αυτό αλλά και την άποψή τους ότι άμεσα οι τρόφιμοι πρέπει να μεταφερθούν  σε άλλο κατάλληλο χώρο εντός  της Παλικής .

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer