Ο αντιπεριφερειάρχης συγχαίρει όσους εμπνεύστηκαν να αναβιώσουν το έθιμο με το σπάσιμο των σταμνών στο Λιθόστρωτο
Κουρής: «Συγχαίρουμε όσους συμβάλουν στη διατήρηση των εθίμων»
Πολιτική
04/05/2013 | 10:40

Συγχαίρουμε πραγματικά,  όσους εμπνεύστηκαν και υλοποιούν την πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση, που θα ανασύρει τις μνήμες μας και θα προσφέρει χρώμα και αύρα από την Κεφαλλονίτικη παράδοση μας στην εορτή της πρώτης Αναστάσεως, το Μεγάλο Σαββάτο στον Άγιο Σπυρίδωνα στο Λιθόστρωτο. Η  πρωτοβουλία αυτή εξαιρετικά συγκινητική, μας πλημμυρίζει με την γλυκιά νοσταλγία αλλοτινών καιρών, συνδεδεμένων με κείνα τα χρόνια που οι άνθρωποι εξέφραζαν τα συναισθήματά τους ελεύθερα, χωρίς ενοχές, με ουσία, απαλλαγμένοι από την κατήφεια και τα ασύγγνωστα βάρη του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Αυτός ο τρόπος εορτασμού, άρρηκτα συνδεδεμένος με την ταυτότητά μας, συνιστά κομμάτι της Κεφαλλονίτικης ψυχής, το οποίο οφείλει να αναβιώσει προκειμένου να μυηθούν και οι νέοι μας  στην αλήθεια  και την ιστορία του νησιού μας αλλά και να διατηρηθεί στον χρόνο.
Σας ευχαριστούμε για αυτό το τόσο όμορφο εγχείρημα που μας αγγίζει όλους και δημιουργεί εικόνες ζωντανές, με ήχο και χρώμα από τα μικράτα μας, σε μια εποχή επώδυνη, που όλα αμφισβητούνται και φθίνουν.
Ειδικά την δεδομένη εορταστική περίοδο που το νησί μας θα υποδεχθεί  πολλούς επισκέπτες, αυτές οι εκδηλώσεις θα προσφέρουν ευχάριστες αναμνήσεις και μια νότα διαφορετικότητας σε όσους τυγχάνει να παραβρεθούν.
Ελπίζουμε  το συγκεκριμένο γεγονός να αποτελέσει το πρώτο, μια σειράς αναλόγων ευφάνταστων εγχειρημάτων και παραμένουμε στην διάθεσή σας προκειμένου να συνεισφέρουμε από την θέση ευθύνης μας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer