Ειναι το πρώτο εργο που ο Δήμος πραγματοποιεί χάριν της Προγραμματικης Σύμβασης που η Περιφέρεια φρόντισε να εξασφαλίσει για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων του νομού μας.
Κουρής: Δικαίωση για το δημοτικό σχολείο της Σάμης
Πολιτική
03/12/2014 | 19:37

Η Οικονομική Επιτροπή της ΠΙΝ ενέκρινε χθες τους όρους της δημοπρασίας για την κατασκευή των χώρων υγιεινής στο Δημοτικό Σχολείο Σάμης Π/Υ 105000 € , με διακριτικό τίτλο ” Έγκριση κατάρτισης όρων του σχεδίου διακυρηξης και της διεξαγωγής ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου : Προγραμματική Σύμβαση της ΠΙΝ με το Δήμο Κεφαλονιάς για την διενέργεια εργασιών με σκοπο την αντισεισμική θωράκιση σχολικών μονάδων – προσθήκη χώρων υγιεινής στο Δημοτικό σχολείο Σάμης .”
Ειναι το πρώτο εργο που ο Δήμος Κεφαονιάς πραγματοποιεί χάριν της Προγραμματικης Σύμβαςης που η Περιφέρεια προγραμμάτισε και φρόντισε να εξασφαλίσει για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων του νομού μας και γι αυτο θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου τόσο στον Δήμαρχο , τόν αρμόδιο Αντιδήμαρχο αλλα και στίς υπηρεσίες του Δήμου για την αποτελεσματικότητα τους , απο την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής .
Μερικά ομως ιστορικά στοιχεία της μεγάλης προσπάθειά μας πρεπει να παρατεθούν για να γνωρίζουν οι πολίτες των νησιών μας .
Αναλαμβάνοντας την διαχείρηση της ΠΙΝ την 1/1/2011 παραλάβαμε αναπορόφητο υπόλοιπο απο την Νομαρχία Κεφαλονιάς πόσο 377077,29 € για εκτέλεση έργων σχολικής στέγης όχι ομως και την αρμοδιότητα λόγω ” Καλλικράτη” για την εκτέλεση τέτοιων έργων η οποία μεταβιβάςτηκε στους Δήμους .
Μελημά μας για να μην επιστραφούν τα χρήματα ηταν η διεξαγωγή μιάς σκληρής διαπραγμάτευσης με τον ΟΣΚ (Οργανιςμο Σχολικών Κτιρίων ) που μετατράπηκε σε ” Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” , να παραμείνουν τα χρήματα και να χρησιμοποιηθούν στα σχολεία του νομού μας .
Σαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της περιφερειάς μας, οι οποίες βοήθησαν τα μέγιστα και θελω να τις ευχαριστήσω , αλλα και την απόλυτη στήριξη συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου ,εγκρίναμε με αποφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δύο προγραμματικές συμβάσεις , μία για τον Δήμο Κεφαλονιάς Π/Υ 240.541,29€ (απ. 60-8/3-4-2013) και μία για τον Δήμο Ιθάκης Π/Υ 136.536 €(απ.61-8/3-4-2013) οι οποίες σκοπο ειχαν να γίνουν έργα στίς σχολικές μονάδες του νόμου μας μέσω των Δήμων μας που ειχαν την αρμοδιότητα γι’αυτά. Σεβόμενος δε την εμμονή του καλού συναδέλφου περιφερειακού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Ματζουράτου εξειδικευσαμε τον σκοπο των έργων στην αντισεισμική θωράκιση των Σχολικών Μονάδων .
Με το υπ αριθμ. 15037/15-1-14 έγγραφο των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ εγκρίνεται η απορρόφηση του υπολοίπου των πιστώσεων ύψους 377.077,29€ για την εκτέλεση έργων σχολικής στέγης μέσω της ΠΙΝ . Ηταν μία επιτυχία στην όλη προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε την υποδομή για την αντισεισμική θωράκιςη των σχολικών μονάδων μας .
Μετα ήλθαν οι σεισμοί και ολοι δώσαμε την πλήρη προσπάθειά μας γι αυτούς έχοντας παντα υπ όψιν μας τα δεδομένα που είχαμε δημιουργήσει μεχρι τοτε.
Γι’αυτο θωρακίσαμε με τις ανάλογες αποφάσεις και την διάθεση των πιστώσεων για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων , α. Τίς υπ αριθμ. 25-3/2014 και 26-3/2014 αποφάσεις περιφερειακού συμβουλίου ΠΙΝ για την επανέγκριση των Προγραμματικών Συμβάσεων . Β. Τήν υπ αριθμ. 296-11/8-5-2014 αποφαση της οικονομικής επιτροπής της ΠΙΝ περί έγκρισης διάθεσης των εγκεκριμένων πιστώσεων σε βάρος του προυπολογισμού οικ. Έτους 2014 . γ. Την υπ αριθμ. 63813/18253/26-6-2014 αποφαση ανάληψης υποχρέωσης της ΠΙΝ – ΠΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 240.541,29 € για το εργο ” προγραμματική Σύμβαση της ΠΙΝ με τον δήμο Κεφαλονιάς για διενέργεια εργασιών με σκοπο την αντισεισμική θωράκιση σχολικών μονάδων . δ. Την υπ αριθμ. 63818/18255/26-6-2014 Αποφαση ανάληψη υποχρέωσης της ΠΙΝ – ΠΕ Κεφαλονιάς σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 136.536 € για το εργο ” προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ιθάκης για την διενέργεια εργασιών με σκοπό την αντισεισμική θωράκιση σχολικών μονάδων .
Σήμερα οι νέες Δημοτικές αρχές του νομού μας πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην σύνταξη μελετών που εχουν σχέσει με την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών τους μονάδων ουτως ώστε να προχωρήσουν έργα αντισεισμικής προστασίας .
Ο Δήμος Κεφαλονιάς με την υπ αριθμ . 271/2014 αποφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του ενέκρινε την μελέτη του έργου ” προσθήκη χώρων υγιεινής στο Δημοτικό Σχολείο Σάμης Π/Υ 105000€ και η ΠΙΝ με την ανάλογη αποφαση της οικονομικής επιτροπής δημοπρατεί το εργο . Αναμένουμε και άλλες μελέτες μεχρι εξαντλήσεως του ποσού .
Επίσης αναμένουμε την ενεργοποίηση του Δήμου Ιθάκης και των υπηρεσιών του για εκτέλεση ανάλογων έργων .
Ηταν μια επίπονη προσπάθεια με πολλα εμπόδια η οποία ομως ευοδώνεται και πραγματικά αισθάνομαι ικανοποιημένος απο την συνέχιση ενός έργου που σκοπο ειχε και εχει την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών μας και σε αυτη την περίπτωση την προστασία και αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μας μονάδων .

Αργοστολι 3 Δεκεμβρίου 2014
Σωτήρης Κουρής

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer