«Συγνώμη για αυτό που δεν έχουμε κάνει» ήταν χαρακτηριστικά τα αρχικά λόγια του αντιπεριφερειάρχη στην αρχή της ομιλίας του.
Κουρής: Διαχειριστήκαμε τη φτώχεια μας… (βίντεο)
Πολιτική
18/01/2014 | 05:25

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή
Αυτό τόνισε σε αρκετά σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής.
Απλός και άνετος ο Αντιπεριφερειάχης, από την αρχή και πριν ξεκινήσει την παρουσίαση του απολογισμού της θητείας του για τα τρία προηγούμενα χρόνια εξήγησε πως θα «σπάσει» την συνέντευξη σε τρία κομμάτια, ώστε να μιλήσει αναλυτικά τόσο για την διάρθρωση της Περιφέρειας και τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ή γίνονται ήδη όσο και για άλλα θέματα που σχετίζονται με την Περιφέρεια και το Δήμο.

synentyksi-apologismos-periferia4

Στην εισαγωγή του επίσης ευχαρίστησε δημόσια όσους εκπροσώπους των ΜΜΕ έδωσαν το παρόν, ενώ έντονα απολογήθηκε προς τους πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για όσα δεν κατάφερε να κάνει για αυτούς κατά τη διάρκεια της θητείας του. «Συγνώμη για αυτό που δεν έχουμε κάνει» ήταν χαρακτηριστικά η έκφραση που χρησιμοποίησε για να συνεχίσει με ειδικές ευχαριστίες προς τους συνεργάτες του και ειδικά τους ανθρώπους που διευθύνουν τις έξι διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, παρά τα προβλήματα και τη μεγάλη μείωση του προσωπικού μέσα σε τρία χρόνια (παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία με μείωση που φτάνει το 40% σχεδόν).

synentyksi-apologismos-periferia2

Πριν αναφερθεί με συγκεκριμένα στοιχεία στα έργα που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν, ονόμασε μεγάλο το έργο της συνένωσης των τεσσάρων πρώην Νομαρχιών των Ιόνιων Νησιών, σχολίασε πενιχρές τις χρηματοδοτήσεις από το Κράτος και χαρακτήρισε επαίσχυντη την αντιμετώπιση της Περιφέρειας από αυτό λόγω της διακοπής των Κοινοτικών Αυτοτελών Πόρων.
Σχετικά με τα έργα, έκανε λόγο για εκείνα που αφορούν το οδικό δίκτυο, εκείνα που έγιναν για τη στήριξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, εκείνα που παρέλαβε και έπρεπε να ολοκληρωθούν, εκείνα των οποίων η μελέτη ήταν ανάγκη να στηριχτεί, αλλά κι εκείνα που σχετίζονται με δράσεις στήριξης προς άπορους συμπολίτες μας σε συνεργασία με την Μητρόπολη, το Φιλόπτωχο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

synentyksi-apologismos-periferia9

Ειδική αναφορά, μεταξύ άλλων, έγινε στο περιβαλλοντικό κτίριο του Αίνου, τις επισκευές στο τελευταίο πάτωμα της Περιφέρειας (από το 1957 που φτιάχτηκε το κτίριο δεν είχαν ξαναγίνει παρεμβάσεις – κόστος 100.000 ευρώ), τον δρόμο Αργοστολίου – Πόρου, τον δρόμο Σβορωνάτα – Αεροδρόμιο, το Λιμάνι του Πισαετού, τον Λιμενοβραχίωνα, την επέκταση του Γυμνασίου  – Λυκείου Ιθάκης, την ανέγερση του 1ου και 2ου 12θέσιου Λυκείου Αργοστολίου, την συντήρηση και αποκατάσταση της Ι. Μ. Άτρου και του περιβάλλοντα χώρου και την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου.
Να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά επίσης ότι πρόκειται να χαραχτεί νέος δρόμος από τον κόμβο του αεροδρομίου μέχρι και τον κόμβο της Κρανιάς και έχει αρχίσει να συζητείται η μελέτη του. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει αξία στην περιοχή από όπου θα περάσει και θα διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων της Λειβαθού και του Πόρου στο αεροδρόμιο. (δείτε εδώ όλόκληρη την παρουσίαση)
Ο κ. Κουρής σε γενικές γραμμές παρουσιάστηκε πολύ καλά προετοιμασμένος, χωρίς άγχος και με απόλυτη συναίσθηση των δυσκολιών και των προβλημάτων που υπάρχουν λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε. Τέλος, δέχτηκε ερωτήματα για διάφορα θέματα και απάντησε σε όλα χωρίς ενδοιασμούς, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι ήταν παρούσα και η κα Τζόγια Γρουζή, ώστε να αναφερθεί σε θέματα νησιωτικής πολιτικής κυρίως. Επίσης τα παρόν έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Ευάγγελος Κεκάτος.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer