Η Κεφαλονιά σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Ξεκινούν άμεσα κατεδαφίσεις κτιρίων που είναι επικίνδυνα στο Ληξούρι. Προσπάθεια αποκατάστασης του οδικού δικτύου.
Κουρής: «διανεμήθηκαν 1100 μερίδες φαγητού»
Πολιτική
06/02/2014 | 17:14

Δεδομένου του ότι το νησί μας τελεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης αλλά και της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε όλοι μας, λόγω του ισχυρού πλήγματος του σεισμού και των αλλεπάλληλων μετασεισμών, που επιβαρύνουν την θέση μας, η Περιφερειακή Ενότητα παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση. Η  αντιμετώπιση  των υφιστάμενων και προκυπτουσών αναγκών και η άμεση ανταπόκρισή μας στις ανάγκες και τα προβλήματα των συμπολιτών μας συνεισφέροντας ει δυνατόν στην εξομάλυνση των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, αποτελεί την πλέον υψηλή μας προτεραιότητα.
Συγκεκριμένα:
•    Έως της παρούσης,  διανεμήθηκαν 11000 μερίδες φαγητού και έχουν καλυφθεί πλήρως όλες οι ανάγκες των πληγέντων σε εμφιαλωμένο νερό, ενώ υπάρχουν επιπλέον 110.000 φιάλες,  προς περαιτέρω διάθεση.
•    Διενεργούνται  έλεγχοι  επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και ήδη έχει αποκατασταθεί η βατότητα. Συγκεκριμένα σήμερα,  επί   του δρόμου Αργοστολίου-Ληξουρίου, επιτροπή αποτελούμενη από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, το ΤΕΕ, την Δ/νση Τεχνικών Έργων και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του φορέα μας, συνεχίζει τον έλεγχο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα, η ασφαλής χρήση του, για την διακίνηση των οχημάτων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
•    Με απόφαση του αρμοδίου συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας (ΣΟΠΠ), -σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και τον Δήμο Κεφαλλονιάς-, θα λάβουν χώρα οι δέουσες ενέργειες για την διαχείριση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων, ώστε να πραγματοποιηθεί άμεση κατεδάφισή τους, με δημοσία δαπάνη.
•    Το Τεχνικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, επιλαμβάνεται της διερεύνησης και της κατάθεσης σχετικής πρότασης για την υποστύλωση και προστασία όσων κτιρίων έχουν υποστεί ζημιές αλλά δεν έχουν κριθεί ακατάλληλα, προκειμένου να ληφθούν συντομότερο δυνατό, τα κατάλληλα μέτρα για την υποστήριξή τους.
•    Η Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας του Φορέα μας, επεξεργάζεται σχεδιασμό διαχείρισης του θέματος των αστέγων προκειμένου να υπάρξει διευθέτησης του ζητήματος της προσωρινής εγκατάστασής τους, με γνώμονα τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Συγκεκριμένα, διενεργούνται δια ζώσης επαφές με τους πληγέντες, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη συναισθηματική ενίσχυση και καθοδήγηση των ανθρώπων εκείνων, που βίωσαν τις οδυνηρές υλικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της τραγικότητας του σεισμού.
•     Συνεχίζεται η καταγραφή και οι αυτοψίες των αρμοδίων κλιμακίων για τις ζημιές και καταστροφές σε  εμπορεύματα και εξοπλισμό επιχειρήσεων.. Ενημερώνουμε εκ νέου, ότι στους χώρους της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, του  Εμπορικού Επιμελητηρίου, του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι αλλά και του Μουσείου Ληξουρίου στην Παλλική, συμπληρώνουν και παραλαμβάνουν τις δηλώσεις αυτές, σε καθημερινή βάση.

Ως Περιφερειακή Ενότητα, δεσμευόμαστε να σας διατηρούμε ενήμερους τόσο για τις ενέργειες μας, όσο για οτιδήποτε νεότερο αφορά στην κατάσταση, στις αποφάσεις και στα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάκαμψη της περιοχής μας αλλά κυρίως  για όσους υπέστησαν τις συνέπειες του εγκέλαδου και για την αποκατάσταση των κανονικών ρυθμών ζωής στον τόπο μας το συντομότερο δυνατό.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

limani_lhjouri4

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer