Πεντανόστιμο κοτόπουλο με παρμεζάνα, σάλτσα και τραγανή κρούστα. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη συνταγή.
Υλικά συνταγής:
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 αυγά
- 4 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή περισσότερο, αν χρειάζεται
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1/2 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί προβολόνε
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
2. Αλατοπιπερόστε το κοτόπουλο.
3. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα ρηχό μπολ.
4. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά και 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα σε ένα ξεχωριστό μπολ.
5. Πασπαλίστε το αλεύρι πάνω από στήθος κοτόπουλου, ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές.
6. Περάστε τα φιλέτα κοτόπουλου από το αυγό και τη φρυγανιά.
7. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
8. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και λούστε το με το 1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας. Απλώστε κάθε στήθος κοτόπουλου με ίσες ποσότητες του τυριού μοτσαρέλα, φρέσκο βασιλικό. Ψεκάστε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα από πάνω και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει το τυρί και τα φιλέτα κοτόπουλου για 15 έως 20 λεπτά.