Θεωρούμε αυτονόητο το ενδιαφέρον όλων μας για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Κοτσιλίνης: Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για έργα ΕΣΠΑ
Πολιτική
16/01/2014 | 09:53

Κύριε Πρόεδρε

Α. Την 20-12-2013 ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρου απέρριψε αιτήσεις χρηματοδότησης, για ένταξη στο ΠΕΠ, τριών έργων, που είχε ζητήσει ο Δήμος Κεφαλονιάς. Πρόκειται για τα έργα:

1.Ύδρευση Αβύθου -Ζερβάτων (ΑΔΑ: ΒΛΓΓ7ΛΕ-ΕΛ4) προϋπολογισμού 1.645.000 ΕΥΡΩ
2.Αντικατάσταση Δικτύου ύδρευσης ΤΚ. Λακύθρας(ΑΔΑ: ΒΛΓΓ7ΛΕ-Χ1Ψ) προϋπολογισμού720.780 ΕΥΡΩ
3. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Ληξουρίου(ΑΔΑ: ΒΛΓΓ7ΛΕ-Γ1Τ) προϋπ/μού 2.460.000 ΕΥΡΩ

Οι λόγοι απόρριψης είναι η μη πληρότητα των φακέλων. Η εξέλιξη αυτή στερεί από τον Δήμο έργα άμεσης ανάγκης, ποσού 4.825.780 ΕΥΡΩ.

Β. Από τα έργα ΠΕΠ , που κατασκευάζει ο Δήμος, το μεν «..ανάδειξη πολιτιστικού.. προϊόντος», προυπ/μού 300.000 ΕΥΡΩ, που εντάχθηκε την 9/12/2012 ουδεμία απορρόφηση χρημάτων παρουσιάζει, το δε «Δίκτυο ύδρευσης Αργοστολίου», προυπ/μού 3.536.886,57 ΕΥΡΩ, που εντάχθηκε την 3/11/2011 έχει απορρόφηση χρημάτων 18.39% , δηλαδή πολύ χαμηλή.

Γ. Δεν γνωρίζουμε την τύχη άλλων προτάσεων ,που έχει υποβάλλει ο Δήμος και τα Νομικά του πρόσωπα σε διάφορα προγράμματα, δεδομένου ότι μετά την 31-12-2013 δεν γίνονται εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ.

Δ. Απορίας άξιο παραμένει το γεγονός, πως επί τρία χρόνια , δεν κατέστη δυνατόν να γίνει στο Δημοτ. Συμβούλιο ολοκληρωμένη συζήτηση, παρά τις συνεχείς αιτήσεις μας, για την πορεία των έργων, που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά προγράμματα. Αντιθέτως, υπήρξε επικοινωνιακή διαχείριση, όπου τα εκατομμύρια «χόρευαν» και μας ζάλιζαν. Οι εξελίξεις είναι οδυνηρές και αυτό μας στεναχωρεί, διότι σε εποχή κρίσης ,αυτά τα έργα είναι η μοναδική διέξοδος για να λυθούν χρόνια και μεγάλα προβλήματα υποδομών.

Ε. Επίσης για το νέο ΕΣΠΑ(2014-2020), ο Δήμος δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία , καμία συζήτηση, κανένα προγραμματισμό, παρά τις εγκυκλίους, που εκδίδονται και τη συνήθη πρακτική σε παρόμοιες περιπτώσεις. Είναι πρωτοφανές να σχεδιάζονται μέτρα, άξονες, προγράμματα και ο Δήμος να μη ασχολείται με τίποτε από αυτά.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όπως οργανωθεί, το συντομότερο δυνατόν, ειδική συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου, με συμμετοχή φορέων και πολιτών, όπου θα γίνει εκτενής αναφορά και ανάλυση τόσο των έργων του ΕΣΠΑ , όσο και προγραμματισμός για την περίοδο 2014-2020.

Θεωρούμε αυτονόητο το ενδιαφέρον όλων μας για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Θεωρούμε επίσης, πως παρέλκει η συγκέντρωση υπογραφών από Δημοτ. Συμβούλους , για να γίνει αυτή η συνεδρίαση. Τα σοβαρά ζητήματα είναι υπόθεση όλων, χωρίς ηγεμονισμούς , αυθεντίες, και μικροπαραταξιακές λογικές.

parishs_kotsilinhs_rouxwtas

Για την Δημοτ. Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»
Κοτσιλίνης Μάρκος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer