Μετά τους σεισμούς, οσάκις συγκλήθηκε, είτε διαλύθηκε, είτε συνεδρίασε σε … ημίχρονα, είτε χαρακτηρίστηκε σαν πρόχειρο
Κοτσιλίνης: “Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς… Το παραπαίδι του Δήμου”
Πολιτική
13/02/2014 | 18:27

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Κεφαλονιάς  χρησιμοποιείται σαν παραπαίδι της διοίκησης. Μετά τους σεισμούς, οσάκις συγκλήθηκε, είτε διαλύθηκε, είτε συνεδρίασε σε … ημίχρονα, είτε χαρακτηρίστηκε σαν πρόχειρο.

Τονίσαμε και τονίζουμε πως απαιτείται συντονισμός ,διαφάνεια, πρόγραμμα  και κυρίως διεκδίκηση.

Οι άμεσες προτεραιότητες, όπως τις εκθέσαμε σε κάθε ευκαιρία , είναι:

● Επαναλειτουργία των σχολείων με όρους ασφαλείας. Συμφωνούμε, πως οι πανελλήνιες εξετάσεις πρέπει να γίνουν φέτος ,με ειδικό καθεστώς για τα παιδιά της Κεφαλονιάς. Οι σχολικές αίθουσες τοποθετούνται  με ρυθμούς  χελώνας.

● Άμεση στέγαση των αστέγων, ιδιαίτερα  των ευπαθών ομάδων.  Οι ρυθμοί είναι βραδύτατοι, ενώ ήταν γνωστό εξ αρχής , πως υπάρχει απόθεμα προκατασκευασμένων οικίσκων στην Μαγούλα Αττικής. Τα καράβια και οι σκηνές πρέπει να τελειώσουν.

● Η συγκινητική προσφορά βοήθειας από φυσικά και νομικά πρόσωπα  χρειάζεται οργανωμένη διαχείριση, και προς τούτο προτείναμε συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, υπό τον έλεγχο του Δημ . Συμβουλίου. Ουδεμία απόφαση ελήφθη.

● Η αποκατάσταση των υποδομών σε ολόκληρο το νησί, πρέπει να αναληφθεί οργανωμένα από το κράτος με διαφανείς διαδικασίες. Προτείναμε την ενεργοποίηση της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε, που είναι κρατική εταιρία και διαθέτει επιστημονικό προσωπικό, με εμπειρία σε παρόμοια προβλήματα. Το υπουργείο επέλεξε ιδιωτικά μελετητικά γραφεία, με άγνωστο ακόμη τον τρόπο και τον χρόνο υλοποίησης των έργων.

● Το έργο του χάρακα αναδεικνύεται σε σοβαρότατο πρόβλημα. Οι σεισμοί δημιούργησαν νέα δεδομένα και απαιτείται νέα διαχείριση  και άμεση επέμβαση.

● Αποδεικνύεται πως, παρά την δικαιολογημένη κύρια  επέμβαση στα προβλήματα της Παλλικής, η μέριμνα για άλλα χωριά ήταν υποτονική και καθυστερημένη.

● Τα μέτρα που εξάγγειλε η Κυβέρνηση, κατ αρχάς είναι καλά, πρέπει όμως  να γίνουν πράξη το συντομότερο δυνατόν.  Πρέπει ΟΛΟΙ μαζί, δήμος και φορείς να μελετήσουμε σειρά πρόσθετων μέτρων και να τα διεκδικήσουμε.

● Ο Δήμος δεν έχει  αποφασίσει ακόμη κανένα μέτρο που θα ανακουφίσει  τους πληγέντες. Αυτά μόνον μέσω του Δημ. Συμβουλίου μπορεί να προσδιοριστούν,  όμως  το ΔΣ , όπως είπαμε, έχει απαξιωθεί.

Μέχρι σήμερα έχουμε μόνον τηλεφωνική ενημέρωση ή προσωπική επικοινωνία με τους υπεύθυνους, κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας. Δεν υπάρχει συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι υπεύθυνοι, που δρούν ατομικά, αναλαμβάνουν μεγάλο ρίσκο.

Η επόμενη μέρα  έχει εξαιρετική σημασία. Όταν  φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από την Κεφαλονιά φοβούμαστε πως θα διαπιστώσουμε και εδώ, ό,τι έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.  Η ανόρθωση του νησιού δεν είναι υπόθεση ούτε ενός ανδρός, ούτε μόνον της κυβέρνησης.

Θα είναι πολύ λυπηρό και αδικαιολόγητο αν ισχύσει και για εμάς ο ψαλμός του Δαυίδ:

 Επί των ποταμών Βαβυλώνας εκεί εκαθίσαμεν και εκλαύσαμε εν τω μνησθήναι ημάς της Σιών.

kotsilinhs                                             

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer