Ένα αγαπημένο μας γλυκό, νηστίσιμο και πολύ νόστιμο
Κορμός με χαλβά
Μαγειρική
25/02/2017 | 13:22
Κορμός ή αλλιώς μωσαϊκό με σοκολάτα και χαλβά. Ένα αγαπημένο μας γλυκό, νηστίσιμο και πολύ νόστιμο.
- Βάζουμε τη σοκολάτα, σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και λιώνουμε τη σοκολάτα.
- Αφού λιώσει, την βγάζουμε απο τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε και τα φιστίκια ολόκληρα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε μέσα και το χαλβά κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Τον χαλβά τον ρίχνουμε στο τέλος για να μη λιώσει.
- Παράλληλα στρώνουμε μεμβράνη σταυρωτά σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 x 25 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφήνουμε για 2 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21:49