Ένα αγαπημένο μας γλυκό, νηστίσιμο και πολύ νόστιμο
Κορμός με χαλβά
Μαγειρική
25/02/2017 | 13:22

Κορμός ή αλλιώς μωσαϊκό με σοκολάτα και χαλβά. Ένα αγαπημένο μας γλυκό, νηστίσιμο και πολύ νόστιμο.

  • Βάζουμε τη σοκολάτα, σε ένα μεταλλικό μπολ, πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και λιώνουμε τη σοκολάτα.
  • Αφού λιώσει, την βγάζουμε απο τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε και τα φιστίκια ολόκληρα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα και το χαλβά κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Τον χαλβά τον ρίχνουμε στο τέλος για να μη λιώσει.
  • Παράλληλα στρώνουμε μεμβράνη σταυρωτά σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 10 x 25 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε για 2 ώρες ή καλύτερα μια ολόκληρη νύχτα μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  • Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ