Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2015 το μουσικό τμήμα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά επισκέφτηκε το Ιωσηφόγλειο Ίδρυμα στη Ν. Σμύρνη.
Κοντά στο Ιωσηφόγλειο Ίδρυμα η Αδελφότητα Πειραιά
Πολιτισμός
11/01/2016 | 22:31

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2015 το μουσικό τμήμα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά επισκέφτηκε το Ιωσηφόγλειο Ίδρυμα στη Ν. Σμύρνη. Λόγω Χριστουγέννων τα περισσότερα μέλη δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, ωστόσο με την σωστή καθοδήγηση της Ματούλας Φιοράτου και του Αλέξανδρου Ζέρβα, δάσκαλοι μαντολίνου και κιθάρας αντίστοιχα, οι δυο κοπέλες, Κατερίνα Ματέρη και Μαριάννα Μιχαλάτου, με συνοδό την κ. Αφροδίτη Ζαμπέλη, αναπληρώτρια έφορο του συλλόγου, κατάφεραν να μεταφέρουν το πνεύμα των Χριστουγέννων στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Τα παιδιά και οι υπεύθυνοι μας υποδέχτηκαν με ζεστασιά και με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο τους που ακτινοβολούσε από μακριά.

Αφού συγκεντρωθήκαμε στον χώρο των εκδηλώσεων παίξαμε κάποια χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μερικές από τις κεφαλονίτικες καντάδες. Ο ενθουσιασμός που ένιωσαν τα παιδιά εκείνα τα 20 λεπτά δεν μπορεί να αποτυπωθεί στο χαρτί. Αλλά το συναίσθημα ήταν αμοιβαίο καθώς ήταν μια διαφορετική εμπειρία και για εμάς που πρώτη φορά παρευρισκόμασταν σε έναν τέτοιο χώρο για να παίξουμε μουσική.

Οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ αλλά και ένα τρομερό συγχαρητήρια για τη δύναμη και το κουράγιο που επιδεικνύουν καθημερινά οι υπεύθυνοι του ιδρύματος. Ανάμεσα σε αυτούς η κ.Συκινιώτη, ψυχολόγος και υπεύθυνη του ιδρύματος, η κ. Παπανικολάου επίσης ψυχολόγος, η κ. Τερζή διευθύντρια του Ιωσηφόγλειου και τέλος η κ.Λάππα νοσηλεύτρια και η κ.Κοκκόλη επισκέπτρια υγείας και συνοδός. Αξίζει να αναφερθεί πως το ίδρυμα ψάχνει για εθελοντές σε διάφορους τομείς απασχόλησης και η οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη. Εξάλλου δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε μόνο τα Χριστούγεννα για να προσφέρουμε σε κάποιον άνθρωπο χαρά και γέλιο. Καλή χρονιά!

adelfothta_peiraia image3

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer