Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, προσκεκλημένος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής για σειρά επαφών
Κοντά στους ομογενείς της Νέας Υόρκης ο Θόδωρος
 Ομογένεια
16/11/2016 | 17:34

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου 2016, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, προσκεκλημένος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής για σειρά επαφών. Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης και στελέχη των συλλόγων των ομογενών, οπότε και πραγματοποιήθηκε μια πρώτη σύσκεψη για την τελική διευθέτηση των λεπτομερειών της  σύσκεψης που διοργανώνουν τα σωματεία και οι σύλλογοι των Ιονίων της Νέας Υόρκης για την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στο «Κεφαλονίτικο Σπίτι» στην περιοχή της Αστόρια.

Μεγάλη συμμετοχή  όλων των Ιόνιων συλλόγων της Ν. Υόρκης

Συγκεκριμένα έχει πραγματοποιηθεί σημαντική κινητοποίηση από τους συλλόγους των ομογενών, με καταχωρίσεις στον ελληνόφωνο τύπο και προσκλήσεις για την έλευση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, προκειμένου να ενημερωθούν οι ομογενείς για την  συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου. Το κάλεσμα συνυπογράφουν οι: Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής, Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», Κεφαλονίτικος Σύλλογος «Κέφαλος» Νέας Υόρκης, Κεφαλληνιακή Αδελφότης Νέας Υόρκης, Κεφαλλονίτικος Σύλλογος «Άγιος Γεράσιμος» Ν.Υ., Σύλλογος Ιθακησίων Ν.Υ. «Οδυσσεύς», Πανκερκυραϊκός Σύλλογος, Σύλλογος Ζακυνθίων «Δ. Σολωμός», Σύλλογος Ερικουσίων «Η Ερίκουσα» και Σύλλογος Μαθρακίου «Το Μαθράκι».

Συγκινητικό ήταν το καλωσόρισμα των συλλόγων στον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο που έρχεται ως συνέχεια μιας εξαιρετικά καλής συνεργασίας με τους συλλόγους των Ιονίων στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Με τον Γενικό Πρόξενο της Ν. Υόρκης για θέματα προώθησης τοπικών προϊόντων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων το πρωί της Τρίτης 15 Νοεμβρίου επισκέφθηκε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα κι είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για την πιθανότητα εξαγωγής τοπικών προϊόντων από τα Ιόνια Νησιά στις Η.Π.Α. Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίκος Μπάρδης και ο Πρόεδρος του Κεφαλλονίτικου Συλλόγου «Κέφαλος» Ν.Υ. Νίκος Αλυσσανδράτος.

Ο κ. Μπάρδης ζήτησε τη συμβολή του Προξενείου στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι «ο Περιφερειάρχης μας επιστελεί έργο, είναι δυναμικός και ζητά από εμάς τη συμβολή μας για το επενδυτικό κομμάτι, να βοηθήσουμε δηλαδή στην προώθηση των προϊόντων. Φυσικά από την πλευρά μας, ως Ιόνιοι και ως επιχειρηματίες θα βοηθήσουμε και θα υποστηρίζουμε τις δυναμικές πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη».

Ο Γενικός Πρόξενος κ. Κούτρας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία του να προωθήσει σε θεσμικό επίπεδο τα τοπικά προϊόντα, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί συνεργασία όλων των παραγωγών από όλα τα νησιά προκειμένου να συλλεχθούν οι απαραίτητες ποσότητες για την αγορά των ΗΠΑ. Μια καλή ευκαιρία προβολής και προώθησης, όπως ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη, είναι η έκθεση τοπικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη τον προσεχή Ιούνιο. Σε κάθε περίπτωση δήλωσε ότι θα βοηθήσει τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και τη διασύνδεσή τους με την τουριστική οικονομία, ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης και ανάταξης της τοπικής οικονομίας.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο για την στήριξή του και τον ενημέρωσε για τις αντίστοιχες προσπάθειες που κατέβαλλε με τους επιχειρηματίες της ομογένειας στο Μόντρεαλ καθώς και για τις ετοιμασίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να προβάλλει τα κρασιά από τα Ιόνια Νησιά σε ειδική έκθεση που θα διεξαχθεί στην Πολωνία. «Το ελαιόλαδο, το κρασί και το μέλι των Ιόνιων Νησιών είναι μοναδικά και είμαστε σίγουροι ότι αν ενωθούμε όλοι μαζί, παραγωγοί και θεσμικοί φορείς, θα καταφέρουμε να κάνουμε τα προϊόντα μας γνωστά σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πολλά ακόμη προϊόντα, ποιοτικά και μοναδικά, στα νησιά μας όπως οι φακές Εγκλουβής, τα βότανα της Ιόνιας γης, τα τυριά και τα αλλαντικά αλλά και τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας που ήδη εξάγονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο κ. Κούτρα και τον Πρόξενο κ. Μάνο Κουμπαράκη επισκέφθηκαν την έκθεση που φιλοξενείται στο Ελληνικό Προξενείο με θέμα «Οι Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση».

Στον Πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey με τα τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο

Το Πανεπιστήμιο Rutgers είναι από τα αρχαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αμερικής, με έτος ίδρυσης το 1766 (συμπληρώνει 250 χρόνια λειτουργίας). Μάλιστα υπάρχουν στοιχεία που το συνδέουν με την Ελλάδα καθώς υπάρχει έδρα Οδυσσέα Ελύτη, χρηματοδοτούμενη από δωρεές της ελληνικής κοινότητας αλλά και μαθήματα για την ελληνική μουσική παράδοση και τα αρχαία Ελληνικά.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε την Γεωπονική και Γεωργική Σχολή του Πανεπιστημίου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του «Κέφαλου» Νίκο Αλυσσανδράτο, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς» Διονύση Βλάχο και την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και υπεύθυνη του συλλόγου Κεφαλλήνων New Jersey Αγγελική Χιόνη και στελέχη της ομογένειας.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν οι καθηγητές Πάνος Γεωργόπουλος, Kenneth Karamichael (δ/ντης του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά») και Mukund Karwe. Ξενάγησαν τον Περιφερειάρχη στους χώρους της Σχολής, τις εντυπωσιακές κουζίνες εφοδιασμένες με προϊόντα βιολογικής γεωργίας παραγωγής των φοιτητών και στη συνέχεια του παρουσίασαν το πρόγραμμα που εκπονούν με στόχο την επιστροφή της νεολαίας στον πρωτογενή τομέα. Στο πλαίσιο αυτό έχουν εκπονηθεί μελέτες που εξετάζουν την ελκυστικότητα τομέων που θα προσφέρουν εργασία στους νέους, τη δημιουργία θερμοκοιτίδας επεξεργασίας τροφίμων, δημιουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου, τη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με την παραγωγική διαδικασία, την προώθηση των τοπικών βιολογικών προϊόντων κλπ.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε την ικανοποίησή του για την ευκαιρία που παρουσιάζεται για να υπάρξει επιστημονική μελέτη για τον πρωτογενή τομέα και την προώθηση των τοπικών προϊόντων στα Ιόνια Νησιά και δήλωσε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα συνεργασίας με την Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το Πανεπιστημιακό Αμερικανικό Ίδρυμα και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. «Εντυπωσιάζομαι με το πρόγραμμα διότι είναι μια επιστημονική προσέγγιση αυτών που επιζητούμε, οι ιδέες μας να μπορούν να τύχουν τεκμηρίωσης στην παραγωγική διαδικασία. Να εξετάσουμε από κοινού τι πρέπει να κάνουμε, τι χρειάζεται να ετοιμάσουμε ώστε να ανοίξουμε το δρόμο στους νέους ανθρώπους, στους νέους παραγωγούς για τις αγορές» δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Rutgers Richard L. Edwards, συζήτησαν για τα Ιόνια Νησιά και τις ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές  καθώς και για τις προοπτικές συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer