Το ζήτημα θα εξεταστεί κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη με τον επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν
Κοινοτική ενίσχυση για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά
Πολιτική
29/01/2014 | 19:23

Το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά θα τεθεί επί τάπητος κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη με τον επίτροπο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μιχελάκης επικοινώνησε την Τρίτη με τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα εξασφάλισης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το νησί. Είχε προηγηθεί τριήμερη επίσκεψή του στην Κεφαλλονιά, αμέσως μετά το πλήγμα του Εγκέλαδου.

Στο νησί βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης και ο πρωθυπουργός ο οποίος διανυκτέρευσε εκεί και έδωσε εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στα κτήρια και τις υποδομές.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Κεφαλλονιά άντεξε, προσθέτοντας πως διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες του εξωτερικού που αναρωτιόνταν αν θα αντέξει το νησί σε έναν ενδεχόμενο σεισμό.

Γνωστοποίησε ότι έχει ολοκληρωθεί ο πρωτοβάθμιος έλεγχος σε όλα τα σχολεία, και τη Δευτέρα θα λειτουργήσει κανονικά η μεγάλη πλειοψηφία τους. Όσον αφορά τα λίγα σχολικά κτήρια που παρουσιάζουν πρόβλημα, έδωσε εντολή στα συναρμόδια υπουργεία να εξασφαλίσουν άμεσα την προσωρινή στέγαση των μαθητών.

liksouri48

Πηγή: skai.gr

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer