Σε ολόκληρη την Κεφαλονιά και Ιθάκη θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Δευτέρα τα σχολεία, λόγω του χιονιά. Σε ποια σημεία χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες οι οδηγοί.
Κλείστα τα σχολεία – Πως θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ
Κοινωνία
08/01/2017 | 15:42

Σε ολόκληρη την Κεφαλονιά και Ιθάκη θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον για αύριο Δευτέρα τα σχολεία, λόγω του χιονιά. Υπενθυμίζεται ότι η Δευτέρα είναι η πρώτη μέρα που οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης η Περιφέρεια ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Σε Κεφαλονιά και Ιθάκη  επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που δεν επιτρέπουν τη μετακίνηση των μαθητών ιδιαίτερα στα χωριά των νησιών.

Πως θα κινηθούν αύριο τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ

 

Κανονικά θα κινηθούν αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Αθήνα και Πάτρα ενώ ακυρώνονται όλα τα τοπικά δρομολόγια εντός του νησιού.

Έτσι, για αύριο Δευτέρα

Από Αργοστόλι το πρώτο πρωινό είναι στις 6:45

Από Ληξούρι το πρώτο πρωινό είναι στις 6:00

Δεν θα έχει πρωινό δρομολόγιο από Σάμη

Προσοχή στο παγετό συνιστά το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Κεφαλονιάς

Μετά τις πρόσφατες έντονες χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στα νησιά μας καθώς και τις ιδιαιτέρα χαμηλές θερμοκρασίες, που επικρατούν σε πολλά τμήματα του Επαρχιακού και του Δημοτικού Οδικού Δικτύου, έχει σχηματιστεί πάγος που καθιστά ιδιαίτερα δυσχερή την κυκλοφορία των οχημάτων, χωρίς την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Με δεδομένο ότι, και τις αυριανές πρωϊνές ώρες η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, τα οχήματα που εξυπηρετούν την μεταφορά των μαθητών δεν είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, για αύριο Δευτέρα 09- 01- 2017, στις Π.Ε. της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
Επίσης σας πληροφορούμε ότι, το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο των νησιών μας, είναι προσβάσιμο αυτή τη στιγμή. Εξυπακούεται ότι, σε ορισμένα τμήματα του, όπως στην Επαρχιακή Οδό Αργοστολίου – Σάμης θέση Αγραπιδιές, σε σημεία της διαδρομής Σάμη – Πόρο, Ομαλά προς Κουλούμη, Διβαράτα – Αγκώνα, Νεοχώρι – Καρυά και γενικά σε δρόμους που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, κατά τις βραδυνές και πρώτες πρωινές ώρες.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer