Οι Έλληνες Οινολόγοι διαμαρτύρονται για την επιβολή ειδικού φόρου στο κρασί
Κλείνουν όλα τα οινοποιεία στην Ελλάδα τη Δευτέρα
krasia
Κοινωνία
20/01/2016 | 12:15

Η Ένωση Ελλήνων Οινολόγων με αφορμή την απόφαση για επιβολή ΕΦΚ στο κρασί, συμπαρίσταται στην Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου και στους οινοπαραγωγικούς συνεταιριστικούς και ιδιωτικούς φορείς της χώρας, στο προειδοποιητικό, για πρώτη φορά  στην ιστορία του κλάδου, συμβολικό κλείσιμο των οινοποιείων της χώρας τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Ο ειδικός φόρος στο κρασί αποτελεί μία βεβιασμένη και χωρίς διαβούλευση απόφαση, παράλογη για εθνικό προϊόν οινοπαραγωγικής χώρας, αντιαναπτυξιακή σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και στην πράξη αναποτελεσματική και δυσεφάρμοστη, λόγω των ανυπέρβλητων γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, χωρίς αυτές να έχουν εκ των προτέρων οριστεί και επιλυθεί. Γίνεται πλέον ορατός ο κίνδυνος το κράτος να οδηγηθεί σε απώλειες αντί για αύξηση εσόδων, την ώρα που θα αποτελέσει καταστροφή για τον κλάδο του κρασιού.

Η Ε.Ε.Ο., ο επιστημονικός σύλλογος που επί 90 χρόνια είναι δίπλα στους Έλληνες αμπελουργούς και οινοποιούς, βλέπει για πρώτη φορά τον άμεσο κίνδυνο «ξεριζώματος» του ελληνικού αμπελώνα, όχι από ασθένειες ή πόλεμο, αλλά ως θύμα οικονομικού διωγμού, τη στιγμή που αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα της χώρας στην οικονομική ανάπτυξη, στην επιχειρηματικότητα, στην οργανωμένη παραγωγή και συλλογική προβολή του, στις εξαγωγές. Μία προσπάθεια των ανθρώπων του ελληνικού κρασιού, που αποτελεί ιστορική συνέχεια του μακροβιότερου αμπελώνα στον κόσμο.

Η Ε.Ε.Ο. καλεί όλα τα μέλη της, Οινολόγους, Γεωπόνους, Χημικούς, Χημικούς Μηχανικούς,  Επιστήμονες και Τεχνολόγους Τροφίμων, που εργάζονται ως οινοποιοί, στελέχη οινοποιείων, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα από τα οποία αποφοιτούν Οινολόγοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, να συμμετέχουν συμβολικά στις κινητοποιήσεις των παραγωγών, ως ελάχιστο «φόρο» τιμής και σεβασμού στο ελληνικό κρασί και στους εκατοντάδες χιλιάδες αμπελουργούς και οινοποιούς.  Όταν διακυβεύεται η επιβίωση του ελληνικού αμπελώνα και της εθνικής οινοπαραγωγής, μας αφορά όλους.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer