Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συμφώνησαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου
«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Πολιτική
29/01/2015 | 21:20

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος  είναι όπως όλα δείχνουν οριστικά και αμετάκλητα η πρόταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συμφώνησαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Η πρώτη ψηφοφορία αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να διχάσει ακόμα περισσότερο τη ΝΔ για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα. Ήδη, πολλά κορυφαία στελέχη της ΝΔ είναι γνώστες του έντονου παρασκηνίου για την προεδρική εκλογή και έχουν διαμηνύσει ότι στην περίπτωση που υποψήφιος είναι ο κ. Αβραμόπουλος θα πάνε απέναντι στην κομματική γραμμή.

Παράλληλα, στη θέση του κοινοτικού επιτρόπου που κατέχει ο κ. Αβραμόπουλος αναμένεται να τοποθετεί το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή είχε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η επιλογή του θα ενώνει και θα είναι μια «επιλογή σταθερότητας» και άρα υπό αυτή την έννοια και η ΝΔ βρίσκεται σε δίλημμα.

Με δεδομένο ότι φαίνεται πως κλείδωσε η υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου, τον οποίο θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτει ζήτημα για τη ΝΔ που δεν μπορεί, όπως λένε πολλά έμπειρα στελέχη να αρνηθεί, ενώπιον ενός ιστορικού συμβιβασμού να πει όχι στον κεντροδεξιό υποψήφιο (σ.σ. και αντιπρόεδρο της ΝΔ) που θέλει να κάνει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer