Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα του λαού της Παλικής και απαιτεί να προχωρήσουν τα έργα σε υποδομές για το λαό (σχολεία, νοσοκομείο, εργατικές κατοικίες, οδικό δίκτυο κλπ) και η αποζημίωση των σεισμοπλήκτων
ΚΚΕ Παλικής: Για τα 3 χρόνια από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά
Πολιτική
07/02/2017 | 20:17

Η ΚΟΒ Παλικής του ΚΚΕ χαιρετίζει το λαό της Παλικής που 3 χρόνια μετά τους σεισμούς διεκδικεί παλικαρίσια τη λύση των προβλημάτων του. Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ βρέθηκε πλάι στο λαό της Κεφαλονιάς και της Παλικής, ώστε κανένας να μην λυγίσει κάτω από την πίεση των προβλημάτων. Είναι το μόνο κόμμα που με σταθερότητα και συνέπεια κράτησε ζωντανή τη φλόγα των διεκδικήσεων για την κάλυψη των αναγκών των σεισμόπληκτων εργατών, αγροτών, μικρών – μεσαίων επαγγελματιών και των παιδιών τους.

Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα του λαού της Παλικής και απαιτεί να προχωρήσουν τα έργα σε υποδομές για το λαό (σχολεία, νοσοκομείο, εργατικές κατοικίες, οδικό δίκτυο κλπ) και η αποζημίωση των σεισμοπλήκτων. Η Κυβέρνηση, τη στιγμή που όλα τα προβλήματα από το σεισμό είναι ανοικτά, προκαλεί, κάνοντας λόγο για επαναφορά της κανονικότητας στην περιοχή, προχωρώντας σε αποχαρακτηρισμό από το καθεστώς του σεισμόπληκτου και δεσμεύοντας τα χρήματα των κωδικών προκειμένου να εξυπηρετηθεί η δανειακή σύμβαση. Το χτύπημα σε ασφαλιστικό – πρόνοια είχε και έχει άμεση συνέπεια στον περιορισμό των δαπανών για αποζημιώσεις. Όλα αυτά γίνεται προσπάθεια να κρυφθούν πίσω από τη «γραφειοκρατία» και ο λαός καλείται να είναι δήθεν «ρεαλιστής». Τα άλλα κόμματα και η Τοπική Διοίκηση στήνουν ανούσιους καυγάδες. Κρύβουν ότι η ταύτισή τους με τη γενική στρατηγική του κεφαλαίου, με την επιλεξιμότητα της ΕΕ, η προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων, που κι αυτοί υπερασπίζονται, έχει σαν αναπόφευκτη συνέπεια την εγκατάλειψη των σεισμοπλήκτων.

Την ίδια στιγμή που δεν προχωρούν τα έργα για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, δρομολογούνται στην περιοχή έργα που εξυπηρετούν μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, κατασκευάζονται αιολικά πάρκα από διάφορους μονοπωλιακούς ομίλους, γίνονται κτιριακές επεκτάσεις σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ κοκ. Η ανάπτυξη με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου τσακίζει γενικότερα τα λαϊκά δικαιώματα, μαζί και εκείνα των σεισμοπλήκτων.

Ο λαός της Παλικής πρέπει να βρίσκεται απέναντι σ’ αυτή την πολιτική. Να δυναμώσει η συμμαχία των εργατών, των αγροτών, των μικρών επαγγελματιών, μέσα από τους μαζικούς φορείς του κινήματος, για τα δικαιώματά τους, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Είναι η μόνη λύση για να πάρει και ο λαός ανάσες, για να δρομολογήσει την αντεπίθεσή του που θα ανατρέψει αυτή την βαρβαρότητα. Προϋπόθεση για την ενίσχυση αυτού του προσανατολισμού είναι η συστράτευση με το ΚΚΕ παντού, η ένταξη νέων πρωτοπόρων δυνάμεων σ’ αυτή την προσπάθεια που θα προωθεί τη μόνη αισιόδοξη και ρεαλιστική προοπτική: την εργατική εξουσία .

ΚΟΒ ΠΑΛΙΚΗΣ

5/2/2017

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer