H Γιορτή της Μουσικής δεν τελειώνει εδώ – είναι ένα αέναο ταξίδι στα φτερά της φαντασίας κι εμείς οι τυχεροί επιβάτες!
Κι ήταν οι μέρες μας γιορτή… (βίντεο)
Κοινωνία
28/06/2014 | 10:56

Η πρώτη φορά που γιορτάστηκε στην Κεφαλονιά η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ήταν μια μέρα μαγική: το Αργοστόλι και το Ληξούρι ζωντάνεψαν από νότες που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής. Οι δρόμοι και οι πλατείες γέμισαν με κόσμο, τα πρόσωπα ήταν παντού χαμογελαστά και η ατμόσφαιρα ήταν ακριβώς έτσι όπως επιδιώκαμε να είναι: γιορτινή!

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες με μακρά πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της Κεφαλονιάς αλλά και εκτός αυτής, νεότεροι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μουσικής ως επαγγελματίες, ως ερασιτέχνες ή ως σπουδαστές, αλλά και έφηβα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας ταξίδεψαν στα μονοπάτια των ήχων, όχι μόνο παίζοντας αφιλοκερδώς αλλά και συνδράμοντας σε μεγάλο βαθμό τις τεχνικές ανάγκες της διοργάνωσης (τεχνογνωσία, εξοπλισμός, μεταφορές, κ.ά). Αυτοί είναι οι πρώτοι που νιώθουμε ότι θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς καθώς χωρίς την αμέριστη βοήθεια τους τίποτα δεν θα ήταν εφικτό!

Εκτός όμως από τους μουσικούς, είχαμε τη συνδρομή πολλών άλλων ανθρώπων και φορέων που αγκάλιασαν με θετική διάθεση την πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εξής:

Τον Δήμο Κεφαλονιάς για την παραχώρηση των χώρων.

Την εταιρία Παναγιωτόπουλος Τυπογραφία για την δωρεάν εκτύπωση των αφισών.

Τους χορηγούς επικοινωνίας για την άρτια προβολή της Γιορτής.

Τα καταστήματα Antico, Τσάκαλος Μπουκίτσες, Libretto και Famous, για την παροχή ρεύματος, τα κεράσματα των μουσικών και την αισθητική παρέμβαση στην Καθολική εκκλησία.

Την Κατερίνη Μπαλτσαβιά και την Κώνυ Μπακουλάκη για την φωτογράφιση, την Άννα Βότση για την βιντεοσκόπηση και τον Κυριάκο Αντωνάτο για το μοντάζ, καθώς και όλους όσους μας έστειλαν δικές τους φωτογραφίες και βίντεο.

Τις DJ’s Groovie Habits & τον DJ Θάνο που κάλυψαν το τέλος της εκδήλωσης στην Καμπάνα.

Τους περιοίκους για την υπομονή τους με την πολύωρη ένταση της μουσικής.

Φυσικά, ευχαριστούμε θερμά και όλους όσους ήρθαν και συμμετείχαν στη Γιορτή, τα παιδιά που γέλασαν και χόρεψαν και μας μέθυσαν με τη γλύκα τους, τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί τυχαία αλλά συντονίστηκαν με τους μουσικούς, τους εμψύχωσαν και αντάλλαξαν μαζί τους μηνύματα που δε χωράνε σε λόγια, όλους όσους σήκωσαν τα μάτια στον καλοκαιρινό ουρανό και ένιωσαν ότι αγγίζουν μια στιγμή ευτυχίας.

Ως πρώτη χρονιά της διοργάνωσης σίγουρα δεν έλειψαν κάποια λάθη και παραλείψεις, τα οποία φυσικά δεν έγιναν σκόπιμα. Οι απόψεις και τα σχόλιά όλων όσων βρέθηκαν εκεί είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα, προκειμένου να διορθώσουμε τα όποια μικροπροβλήματα μπορεί να προέκυψαν, αλλά και να πάρουμε φρέσκες ιδέες για το μέλλον.

Επειδή η μουσική πάνω απ’ όλα μας ενώνει, ελπίζουμε ότι η φετινή Γιορτή θα λειτούργησε σαν μια ευκαιρία για γνωριμία τόσο του κοινού με τους μουσικούς όσο και των ίδιων των μουσικών μεταξύ τους, αλλά κι ως αφετηρία για μελλοντικές συνεργασίες και κοινές δράσεις. Είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου θα είμαστε περισσότεροι και θα καλύψουμε περισσότερα μέρη της Κεφαλονιάς σε μια κοινή και συντονισμένη προσπάθεια για την ανάδειξη της καλής μουσικής ως πηγής πολιτισμού αλλά και αναψυχής.

Άλλωστε η Γιορτή της Μουσικής δεν τελειώνει εδώ – είναι ένα αέναο ταξίδι στα φτερά της φαντασίας κι εμείς οι τυχεροί επιβάτες!

Ραντεβού τον Ιούνη του 2015

Πάντα ν’ ανταμώνουμε!

 

Saristra Festival

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Music day 8 Music day 23

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer