Μια διαφορετική συνταγή που θα σας ενθουσιάσει
Κεφτεδάκια με σφολιάτα
Μαγειρική
09/11/2014 | 11:56
Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με σφολιάτα.
Υλικά συνταγής:
Για την επικάλυψη ζύμης:
- 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
- 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- θαλασσινό αλάτι
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας
- 50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά κάρυ
- 1 ασπράδι αυγού
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ρυθμίζουμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα).
- Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν.
- Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
- Στη συνέχεια στο πάγκο της κουζίνας απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε τρίγωνα.
- Αφού δημιουργήσουμε την ζύμη σε μικρά τρίγωνα τυλίγουμε κάθε τριγωνικό φύλλο μέσα σε κάθε κεφτεδάκι.
- Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ταψί με λαδόκολλα και με λιωμένο βούτυρο τα ραντίζουμε, ρίχνουμε αλάτι και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά και είναι έτοιμοι.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16:53