Mπορείτε να μυηθείτε στον κόσμο της ιππασίας, μέσα στο βασίλειο της φύσης που είναι η Κεφαλονιά…
Κεφαλονιά: Tο βασίλειό μου για ένα άλογο!
Τουρισμός
29/04/2015 | 18:41

Η περίφημη φράση «το βασίλειό μου για ένα άλογο» την λέει ο σαιξπηρικός Ριχάρδος ο τρίτος. Τι γίνεται όμως αν μπορεί κάποιος να κερδίσει και το βασίλειο και το άλογο; Αν το βασίλειο είναι η Κεφαλονιά, από την ράχη ενός αλόγου μπορεί κάποιος να την αγναντέψει με βασιλική ματιά!

Η – ούτως ή άλλως – μαγευτική Κεφαλονιά, πέρα από τα ασύγκριτα τοπία της, την γοητεία του Ιονίου, τις κατάφυτες πλαγιές της, φημίζεται για την εντόπια φυλή αδάμαστων και ελευθέρων αλόγων που ζουν στις δασωμένες πλαγιές του Αίνου, του υπέροχου βουνού της. Αλλά δεν είναι ανάγκη να δαμάσετε ένα άλογο. Το έχουν κάνει άλλοι για εσάς και μπορείτε να μυηθείτε στον κόσμο της ιππασίας, μέσα στο βασίλειο της φύσης που είναι η Κεφαλονιά…

Ο ιππικός όμιλος Κεφάλου, μια πρωτοποριακή ιδέα
Ο πολύ δραστήριος ιππικός όμιλος του Κεφάλου ιδρύθηκε στην Κεφαλονιά το 1999 για να καλύψει ένα σημαντικό κενό, καθώς είναι παράδοξο σε ένα νησί με τόσες φυσικές ομορφιές, που ταυτόχρονα έχει και άλογα, να μην μπορεί κάποιος να απολαύσει την ιππασία. Αυτή η ανορθογραφία έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Ο εξειδικευμένος ιππικός όμιλος της Κεφαλονιάς, όχι μόνο προσφέρει τα εκπαιδευμένα άλογα, αλλά μεριμνά και για την εκπαίδευση των αρχαρίων, ενώ έχει ειδικά προγράμματα ιππασίας για παιδιά και εφήβους. Πέρα από τα περήφανα άλογα, όπου μπορείτε να εκπαιδευτείτε στην συνεργασία μαζί τους για να χαρείτε με τον πιο όμορφο και αρχέγονο τρόπο τις μυστικές διαδρομές της Κεφαλονιάς, σας περιμένουν, αν έχετε μικρούς ταξιδιώτες μαζί σας, απίστευτες βόλτες με πόνυ αλλά και γαϊδουράκια! Μικρές βόλτες της μισής ώρας θα εξοικειώσουν τους πιτσιρικάδες με την καβαλαρία σε συμπαθέστατα πόνυ, ενώ τα φιλικά γαϊδουράκια θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των παιδιών. Σε όλη αυτήν την διαδικασία έμπειροι εκπαιδευτές φροντίζουν πεζή για την ασφάλεια των λιλιπούτειων εξερευνητών, μυώντας τους στην αγάπη για τα ζώα και την φύση. Φυσικά μπορείτε και οι ενήλικες, ακόμα και αν δεν έχετε άλλη φορά έρθει σε επαφή με το άθλημα, να κάνετε ταχύρρυθμη απολαυστική εκπαίδευση και να χαρείτε μεγάλες βόλτες στα δασωμένα μονοπάτια του Αίνου, να ανακαλύψετε κρυφά ποταμάκια, να κατηφορίσετε ιππαστί στην θάλασσα για να γευτείτε μια ασύλληπτη αίσθηση ελευθερίας!

aloga (1)

Η Συλβάνα της Κεφαλονιάς
Πίσω από αυτήν την ειδική περίπτωση extreme απολαύσεων κρύβεται ένα ζευγάρι αφοσιωμένων ιππέων και εκπαιδευτών. Η Συλβάνα, βασική προπονήτρια και ψυχή του ιππικού ομίλου Κεφαλονιάς, είναι μια αμαζόνα, κυριολεκτικά! Πολύ έμπειρη στο ντρεσάζ, με σημαντικές κατακτήσεις ως ιππέας σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχει όλα τα εχέγγυα για να σας μυήσει στην απολαυστική ιππασία, μιας και είναι πιστοποιημένη προπονήτρια του Εθνικού Προγράμματος Πιστοποίησης Προπονητών του Καναδά, μιας χώρας με μεγάλη ιππική παράδοση. Αν υπολογίσουμε την ομορφιά των τοπίων της Κεφαλονιάς, μαζί με την δυνατότητα να γνωρίσει κάποιος αυτόν τον συνταρακτικό κόσμο που αντιπροσωπεύει η ιππασία, έχουμε το τέλειο πακέτο!

Χρήσιμες Πληροφορίες
Ο ιππικός όμιλος Κεφαλονιάς βρίσκεται δυο χιλιόμετρα βόρεια του Ληξουρίου, στο χωριό του Αγίου Δημητρίου. Τηλέφωνα: mobile: 697-2921088 | home/fax: 26710-92541

Πηγή: newit.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer