Συνεργασία Δήμου Κεφαλονιά με το Πρόγραμμα “Plastic Free Island”
Κεφαλονιά: Νησί απαλλαγμένο από πλαστικά
Κοινωνία
07/07/2014 | 20:13

Με κεντρικό σύνθημα «ένα Νησί απαλλαγμένο από πλαστικά», εκπαιδευτικές – εθελοντικές δραστηριότητες, που συμπεριλαμβάνουν καθαρισμούς ακτών, φροντίδα του περιβάλλοντος και ευαισθητοποίηση της οικολογικής συνείδησης κυρίως των παιδιών, άρχισαν οι εκδηλώσεις, που συντονίζει η Θεατροπαιδαγωγός κ. Καλλιόπη Λιοσάτου.

Το πρόγραμμα αυτό αναπτύσσεται για τέταρτη χρονιά στην Κεφαλονιά και η Δημοτική Αρχή μέσω του Προέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Α/Δημάρχου κ.Αγγελου Κωνσταντάκη και του Α/Δημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελου Κεκάτου, στηρίζει ένθερμα.

Στα πλαίσια αυτά τo πρωί της Παρασκευής 4 Ιουλίου, 2014 ο κ.Κεκάτος σε ειδική Τελετή, στις εγκαταστάσεις Camping Αργοστολίου,  προσέφερε συμβολικά εκ μέρους του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση, Τιμητικές Πλακέτες στις κ.κ.:

1) Pam Longobardi (εικαστικός, ακτιβίστρια, ιδρύτρια του Drifter’s Project

2) Dianna Cohen (εικαστικός, ακτιβίστρια, συνιδρύτρια του Plastic Pollution Coalition)

3) Laurel Colless (ιδρύτρια του “Carbon Busters Club”, μιας οικολογικής-επιστημονικής ομάδας για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές σχολείων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος

4) Λίλυ Ιακωβίδου-Αλευρά (υπεύθυνη εκπαιδευτικού τμήματος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας)

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, έγινε Σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο με θέμα το συγκεκριμένο πρόγραμμα και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων Φορέων έτσι ώστε να θεσμοθετηθεί ένα πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κεφαλονιάς και των εμπλεκομένων Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων για την περαιτέρω ανάπτυξη των Οικολογικών δραστηριοτήτων.

Η Δημοτική Αρχή, συγχαίρει την Διευθύντρια του Ιόνιου Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού κ.Σοφία Καγκάδη, όλους τους εμπλεκομένους Εκπαιδευτικούς Φορείς και τα παιδιά που συμμετέχουν και θέτει υπό την τιμητική Αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς όλες τις ανάλογες περιβαλλοντολογικές δραστηριότητες.

kek kek1 kek3

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer