Ο ιδανικός προορισμός, αν ακόμα δεν έχετε αποφασίσει τις διακοπές σας
Κεφαλονιά: Μια «γοργόνα» κολυμπάει στο Ιόνιο!
Τουρισμός
16/07/2016 | 19:02

Το καλοκαίρι είναι εδώ και αρκετοί από εσάς σκέφτεστε πού να κάνετε διακοπές. Αν αναζητάτε ένα ελληνικό νησί με πεντακάθαρα νερά, πολύ πράσινο, με γεωλογικά φαινόμενα, νυχτερινά μαγαζιά, καλό φαγητό και 365 γραφικά χωριά, τότε, η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, σας περιμένει!

Η Κεφαλονιά είναι ένας τόπος αντιθέσεων, μοναδικών γεωλογικών φαινομένων, όπως οι Καταβόθρες στο Αργοστόλι, το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στη Σάμη και η Κουνόπετρα στο Ληξούρι, με εκπληκτικές παραλίες και μακρόχρονη παρουσία στο ελληνικό ιστορικό γίγνεσθαι.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι, μια όμορφη σύγχρονη πόλη, αφού μετά τον μεγάλο σεισμό του 1953 το νησί ανοικοδομήθηκε, εκτός από το βόρειο μέρος του, το οποίο έμεινε ανέπαφο από τον καταστροφικό σεισμό.

Στο  Αργοστόλι ο επισκέπτης μπορεί να βρει όμορφα μαγαζιά για καφέ, φαγητό, ποτό και νυχτερινή διασκέδαση.

kef1

Υπάρχει αρχαιολογικό μουσείο και ένα αξιόλογο ιστορικό και λαογραφικό μουσείο, στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τοπικές φορεσιές, οικιακά σκεύη και έπιπλα παλαιότερων εποχών.

Έξω από το Αργοστόλι βρίσκεται η γραφική λιμνοθάλασσα του Κουτάβου με πάπιες και περήφανους λευκούς κύκνους.

kefalonia-argostoli

Απέναντι από την πρωτεύουσα φαίνεται ο Αίνος, «το μεγάλο βουνό», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, που έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός από το 1962. Στο βουνό υπάρχει το μοναδικό στον κόσμο μαύρο έλατο και ένα είδος μικρόσωμων αλόγων, τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση.

Ακριβώς κάτω από τον Αίνο, είναι τα Ομαλά, το γραφικό χωριό με την εκκλησία του προστάτη του νησιού, Αγίου Γερασίμου, όπου φυλάσσεται και το ιερό σκήνωμα. Στο ίδιο χωριό υπάρχουν αναρίθμητοι αμπελώνες και εδώ παράγεται η Ρομπόλα, ένα μοναδικό λευκό κρασί!

Απέναντι από το Αργοστόλι βρίσκεται το Ληξούρι, η πατρίδα του σατυρικού ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου, με δαντελωτές παραλίες και την ξακουστή παραλία Ξι, με κόκκινη άμμο.

kefalonia_west_side

Η Σάμη είναι μια όμορφη κωμόπολη και το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού μετά το Αργοστόλι, από εδώ έχει καθημερινά δρομολόγια για το λιμάνι της Πάτρας και το καλοκαίρι υπάρχουν δρομολόγια και για Ιταλία. Έξω από την Σάμη, η παραλία Αντίσαμος θα σας αποζημιώσει με τα καθαρά κρυστάλλινα νερά της.

Στο βόρειο τμήμα του νησιού το παραδοσιακό στοιχείο επικρατεί στην αρχιτεκτονική των κτηρίων, τα χωριά είναι γραφικά και φιλόξενα, με «πρωταγωνιστή» το Φισκάρδο, ένα πανέμορφο χωριό, στο οποίο τον Αύγουστο συνωστίζονται διασημότητες από όλο τον κόσμο.

Στο Φισκάρδο, αλλά και σε όλο το νησί, θα απολαύσετε την ντόπια κουζίνα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, χταποδόπιτα, καλό κρασί, μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι και μάντολες, ένα γλύκισμα από αμύγδαλα καβουρδισμένα με ζάχαρη.

paralies-tis-kefalonia

Αν αποφασίσετε να πάτε στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και δύο camping περιμένουν να σας φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή: protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer