Θα γίνει δεύτερη προβολή στον προαύλιο χώρο του συλλόγου Κουνόπετρας στα Μαντζαβινάτα, στο Ληξούρι.
Κεφαλονιά: Γέφυρα Πολιτισμού ανθρώπων πείσμα
Πολιτισμός
25/08/2015 | 20:38

Μετά την επιτυχία που σημείωσε η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Αλεξάνδρου Ποταμιάνου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», θα γίνει δεύτερη προβολή στον προαύλιο χώρο του συλλόγου Κουνόπετρας στα Μαντζαβινάτα, στο Ληξούρι, την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 & ώρα 9.00μμ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τοπικοί κανταδόροι. Είσοδος Ελεύθερη. Συνδιοργάνωση: Τοπική Κοινότητα Κατωγής και Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ..
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΕΙΣΜΑ

Στα νερά του Ιονίου πελάγους, ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιταλία, την μεγάλη Ελλάδα, βρίσκεται το νησί της Κεφαλονιάς. Ένα νησί που λειτούργησε σαν σημάδι, (Αίνος), στα ταξίδια τον Ελλήνων προς την δύση. Λειτούργησε επίσης σαν ἐνας κρίκος της αλυσίδας από τη Κωνσταντινούπολη, τη Κρήτη, τα Επτάνησα μέχρι την αναγεννησιακή Ιταλία.
Σε αυτή την περίοδο αναπτύχθηκε ο Κρητοεπτανησιακός πολιτισμός που έφερε έντονη την σφραγίδα των Βυζαντινών λογίων.

Οι καταστροφές στο διάβα της ιστορίας χάραξαν έναν ιδιόμορφο κεφαλλονίτικο χαρακτήρα που μεταφέρει τα χαρακτηριστικά του Ομηρικού Οδυσσέα.
Παρά τις περιπλανήσεις του, ο Κεφαλλονίτης πάντα εμφορείται από το Νόστιμον Ήμαρ και από το πείσμα να δημιουργεί και να ξαναχτίζει τον τόπο του.

Το ντοκιμαντέρ αυτό διατρέχει σημαντικά μνημεία του Κρητοεπτανησιακού πολιτισμού της Κεφαλονιάς, στέκεται με πόνο στις πληγές του πλούτου των εκκλησιών της Παλλικής που άφησαν οι σεισμοί του 2014.
Παρακολουθεί το κοινωνικό δράμα που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος και ψηλαφεί τις πεισματικές προσπάθειες των νέων, που προσπαθούν να κρατήσουν την ελπίδα της ανάπτυξης και της οικονομικής αναγέννησης του νησιού.

Το χαρακτηριστικό κεφαλλονίτικο μέλος, είτε κοσμικό, (καντάδα, αριέττα bellcanto,) όσο και το εκκλησιαστικό, διατρέχει την περιήγηση.

ALEXANDROS Afisa 28 augoustou LIX

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer