«Οι Κεφαλλονίτες αντλούν τη δύναμη τους από τον πολιούχο τους άγιο Γεράσιμο και από τον Θεό. Δεν τους φοβόμαστε τους σεισμούς» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Σπυρίδων
Σπυρίδων: «Έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος και θα πάμε μαζί στο Ληξούρι»
Εκκλησία
03/02/2014 | 14:10

Επίσκεψη στη λαβωμένη από τους σεισμούς Κεφαλλονιά θα πραγματοποιήσει από σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προκειμένου να ενισχύσει, μαζί με τον επιχώριο Μητροπολίτη Σπυρίδωνα, τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της νήσου.

«Είμαστε κοντά στον κόσμο πάντοτε, πολύ περισσότερο τώρα . Το ενδιαφέρον της Εκκλησίας είναι μεγάλο, ενισχυτικό και παρηγορητικό» δήλωσε στο Amen.gr ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων ο οποίος αμέσως μετά τον πρώτο σεισμό δεν έχει σταματήσει ούτε ένα λεπτό να επισκέπτεται περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον εγκέλαδο. Ήδη η Μητρόπολη έχει ξεκινήσει να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα σε πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενώ μετράει τις «πληγές» σε Ναούς και Μοναστήρια που υπέστησαν ζημίες, ιδιαίτερα μετά τον δεύτερο μεγάλο σεισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Σήμερα θα έρθει και ο Αρχιεπίσκοπος και θα πάμε μαζί στο Ληξούρι να ενισχύσουμε τον κόσμο», μας είπε ο σεβάσμιος Μητροπολίτης ο οποίος χωρίς να χάνει το θάρρος του σημειώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται η Κεφαλλονιά από σεισμούς. Αυτό που έχει ανησυχήσει τον κόσμο είναι οι συνεχόμενοι μετασεισμοί αλλά έτσι η ένταση εκτονώνεται».

«Οι Κεφαλλονίτες αντλούν τη δύναμη τους από τον πολιούχο τους άγιο Γεράσιμο και από τον Θεό. Δεν τους φοβόμαστε τους σεισμούς» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Σπυρίδων και επανέλαβε ότι η τοπική Εκκλησία διά του Ιερού κλήρου της, των Μοναχών και των Μοναζουσών στέκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο που δοκιμάζεται, δίπλα σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη.

pantokratoras

Πηγή:  amen.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer