Η Βουλευτής Νίκη Κεραμέως, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Κεφαλονιάς για τον μεγάλο Κεφαλλονίτη γλύπτη Γεράσιμο Σκλάβο.
Κεραμέως για Δήμο: Η Κεφαλονιά ξέρει να τιμά τον πολιτιστικό της πλούτο
Πολιτισμός
29/07/2016 | 19:45

Η Βουλευτής Επικρατείας, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ΝΔ και υπεύθυνη για τα Ιόνια Νησιά Νίκη Κεραμέως, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Κεφαλλονιάς και προσωπικά ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, για τον μεγάλο Κεφαλλονίτη γλύπτη Γεράσιμο Σκλάβο, έστειλε όμως χαιρετισμό ευχαριστώντας τον Δήμο Κεφαλλονιάς και εκφράζοντας τον θαυμασμό της για τον Γεράσιμο Σκλάβο.

Όλο το κείμενο του χαιρετισμού έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου,

Αγαπητοί Κεφαλονίτες και Κεφαλονίτισσες,

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση. Δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να βρίσκομαι απόψε κοντά σας. Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να τιμήσετε το μεγάλο Κεφαλονίτη γλύπτη Γεράσιμο Σκλάβο στον τόπο του, προσδίδοντας το όνομά του στο Ανοιχτό Θέατρο.

H τοποθέτηση του έργου «Τέσσερα Προφίλ» του διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη στο χώρο υποδοχής του Νέου Λιμενοβραχίονα, θα αποτελέσει έναν φάρο πολιτισμού, που θα εκπέμπει το φως της Κεφαλονιάς, το φως της Ελλάδας μας, καλωσορίζοντας όλους τους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού.

Γιατί αυτή είναι η Κεφαλονιά, αυτή είναι η Ελλάδα, μία κοιτίδα πολιτισμού, διάκρισης, δημιουργίας. Δεν είναι η κρίση, δεν είναι η απαισιοδοξία, δεν είναι η επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας που κάποιοι επιβάλλουν τον τελευταίο καιρό. Ας στηρίξουμε όλοι το ελληνικό πνεύμα, που συνεχίζει να χαράσσει την αέναη πορεία του στην ιστορία του πολιτισμού. Σήμερα εσείς αποδεικνύετε έμπρακτα ότι η Κεφαλονιά αναγνωρίζει, τιμά και αναδεικνύει τον πολιτιστικό της πλούτο.

Σας ευχαριστώ»

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer