Ο αντιδήμαρχος τουρισμού σε μια εκ βαθέων πολιτική ανάλυση.
Κεκάτος: «Δεχθείτε επιτέλους το εκλογικό αποτέλεσμα»
Πολιτική
13/06/2014 | 10:55

Αν και αποτελεί «Εθιμικό Δίκαιο», το αποτέλεσμα όποιας Εκλογικής διαδικασίας να χαρακτηρίζεται είτε νικηφόρο για κάποιους, είτε ήττα για κάποιους άλλους, εν τούτοις υπάρχει μία κατηγορία συμπολιτών μας, η πλειοψηφία όπως φάνηκε, που επέλεξαν στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία και τις δύο συνεχόμενες Κυριακές, την πολιτική πρόταση της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», που εκφράζεται από τον κ.Αλέξανδρο Παρίση και τους Συνεργάτες του, που δεν αισθάνονται νικητές αλλά «δικαιωμένοι».
Η αίσθηση της δικαιοσύνης είναι που πλημμυρίζει χαρά όλους όσους συντάχθηκαν είτε ως Στελέχη, είτε ως υποστηρικτές, είτε ως συμπαθούντες σε μία πολιτική πρόταση διακυβέρνησης του Νησιού μας, που είχε απέναντι αντιπρόταση, περιέργως μοναδική στα εκλογικά χρονικά, που συνοψίζεται μόνο σε μία καθολική επιθυμία, που εκφράζεται σε τέσσερες απλές λέξεις : «Να μην βγει ο Παρίσης»!
Ας δούμε όμως λίγο ποιος είναι ο κ.Παρίσης, που συγκέντρωσε όλα τα πυρά της αντιπολίτευσης απέναντί του.
Θα λέγαμε λοιπόν συνοπτικά ότι ήταν αυτό που ήξερες και έβλεπες. Τίποτα περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Απλός, συνεπής, αυθόρμητος, αποτελεσματικός, βγαλμένος μέσα από κινηματογραφικό σενάριο, αφού είναι το τυπικό δείγμα του ανθρώπου, που έφυγε φτωχός από το χωριό του, έζησε σε Αθήνα και εξωτερικό, εργάστηκε, σπούδασε , πρόκοψε και επέστρεψε στο Νησί του για να το υπηρετήσει σα να του χρωστά το Φόρο «γέννησης και έμπνευσης», που πλουσιοπάροχα τον προίκισε.
Η πολιτική διαδρομή τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου, φυσικά δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα, αφού είχε σχεδόν τα πάντα, συγκρούσεις, εντάσεις, διαφωνίες, αποσχίσεις, σεισμούς …. Είχε όμως και τη χαρά της δημιουργίας, της προσφοράς, της ψυχικής ικανοποίησης και όπως έδειξαν τελικά τα αποτελέσματα και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, της συντριπτικής αποδοχής του κόσμου , γεγονός που σταθεροποιεί την πυξίδα του κοινωνικοπολιτικού προσανατολισμού, που απαιτεί ισχυρούς κατοίκους για μια κατ’ ουσία ισχυρή Κεφαλονιά.
Οι εκλογές τελείωσαν και όντως η πενταετία, που ακολουθεί είναι βέβαιο ότι αποτελεί την κορυφαία πολιτική πρόκληση για όλους μας.
Η νέα Δημοτική Αρχή είναι η συνέχεια της παλιάς.
Έτσι αποφάσισε ο «σοφός λαός» !
Ο κόσμος τελικά, φάνηκε να μην προσυπογράφει ερμαφρόδιτες πολιτικά συμμαχίες και ο κ.Παρίσης επανεξελέγη Δήμαρχος όλων των Κεφαλλήνων, και τα Στελέχη του έχουν την τιμή και την υποχρέωση να συνεχίσουν να υπηρετούν τους πάντες, όπως πάντα με συνέπεια, σεβασμό, διαφάνεια, προθυμία και αποτελεσματικότητα.
Όσο λοιπόν πιο σύντομα κατανοηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα από σύσσωμη την Αντιπολίτευση ,τόσο πιο ουσιαστική και ποιοτική θα είναι η ανάπτυξη στο Νησί μας.
Οι εκλογές δεν είναι τζόγος για να’ χει νικητές και ηττημένους, αλλά η κορυφαία τελετή της Δημοκρατίας, που αναδεικνύει την επιθυμία των πολλών για την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου.
Η υγιής ανάπτυξη απαιτεί συνεργασίες, συναινέσεις, κριτικές, άλλες απόψεις, και όχι ατελείωτες και συνήθως άνευ λόγου πολυλογίες, δευτερο-τριτο-τεταρτολογίες και επί προσωπικού τοποθετήσεις, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να αναδεικνύουν την πολύτιμη αξία της σοβαρότητας, της ευθύνης και της δημιουργίας και εν τέλει της ρεαλιστικής αποτελεσματικότητας των έργων και όχι των λόγων, που αποτελούν την ταυτότητα της πολιτικής πρότασης της «Ισχυρής Κεφαλονιάς».
Αυτή λοιπόν την κοινωνία, που έδειξε την πολιτική ωριμότητα να αντιστέκεται , να ξεχωρίζει την αλήθεια από το ψέμα, τη σοβαρότητα από την επιπολαιότητα, τα sites από τα para-sites και τη δημιουργία από την απαξίωση, ναι ! Αξίζει και είναι υπέρτατη τιμή να την υπηρετείς ! Όποιο και αν είναι το ψυχικό κόστος.

Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer