Παρατηρούμε την αγωνιώδη προσπάθεια προφητείας των δήθεν αρνητικών αποτελεσμάτων για το 2014 κάνοντας τον τουριστικό απολογισμό τον Απρίλιο, και όχι το Νοέμβριο
Κεκάτος:« Αδυναμία κατανόησης»
Πολιτική
29/04/2014 | 19:19

Τα μονίμως, το τελευταίο χρονικό διάστημα και προφανώς σκοπίμως, πάντοτε αρνητικά σχόλια για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην Κεφαλονιά, από ευτυχώς μικρή κατηγορία (2- 3 ατόμων) δημοσιογράφων αναδεικνύουν κάποιους προφανείς προβληματισμούς.

Τα γεγονότα είναι αδιάψευστα και τα επιβεβαιώνουν τα μετρήσιμα μεγέθη από τους αρμόδιους Φορείς (Λιμεναρχεία, Αεροδρόμια, ΣΕΤΕ κλπ) και αφορούν την επιμελημένη και σταδιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κεφαλονιά,  από τη στιγμή που ανέλαβε την Δημοτική Αρχή ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης και οι Συνεργάτες του (2011, 2012 και 2013).

Αυτή την επιτυχία για όλους στην Κεφαλονιά την προσυπογράφουν όλοι οι Κεφαλονίτες, στο μέτρο που τους αναλογεί, διότι δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε στην Τουριστική Επιτροπή, ότι ο Τουρισμός «είναι υπόθεση όλων μας».

Κανείς δεν αντικαθιστά κανέναν και όλοι μας αλληλοσυμπληρώνουμε το puzzle της επιτυχίας, που απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι του Νησιού.

Βέβαια προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τρόποι που εφευρίσκουν αυτοί οι 2 – 3 δήθεν ειδήμονες, για να απαξιώσουν και κατ’επέκταση να εκμηδενίσουν ή να γελοιοποιήσουν μια εικόνα, που εντέλει αφορά και τους ίδιους, αφού και οι ίδιοι, όπως όλοι μας είναι αποδέκτες του θετικού για την τοπική οικονομία τουριστικού προϊόντος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το επώνυμο της αξιοπιστίας των υπογραφών τύπου : Chris, αγανακτισμένος πολίτης, κάλπη-κος και άλλα τέτοιου τύπου αρκούντως διαφωτιστικά, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε όποιος επιθυμεί να συμβάλει επωνύμως, να πλαισιώσει τις τακτικότατες πάντοτε ανοικτές στο κοινό Συνεδριάσεις της Επιτροπής Τουρισμού, όπως γίνεται από τους πραγματικούς και όχι κατά φαντασία ειδήμονες και να επισημάνει εγκαίρως τα όποια δήθεν κακώς κείμενα..

Επίσης παρατηρούμε την αγωνιώδη προσπάθεια προφητείας των δήθεν αρνητικών αποτελεσμάτων για το 2014 κάνοντας τον τουριστικό απολογισμό τον Απρίλιο, που αρχίζει η τουριστική χρονιά και όχι το Νοέμβριο που ολοκληρώνεται.

Αν πάλι ακυρώσει κάποια Εταιρεία Κρουαζιεροπλοίων τις πλεύσεις στο Ιόνιο για διαφόρους δικούς της λόγους, εγκαλούμαστε να απολογηθούμε εμείς, η Δημοτική Αρχή !

Βέβαια, αν προστεθεί προγραμματισμένα ή εκτάκτως κάποια επιπλέον προσέγγιση Κρουαζιεροπλοίου, ζούμε μία παρατεταμένη θλίψη και στεναχώρια της απροσδόκητης επιτυχίας για το Νησί.

Τέλος, ανακαλύφθηκε ένας άλλος τρόπος απαξίωσης τύπου «ναι μεν, αλλά», πχ δεν πάει καλά η Κεφαλονιά, αφού η Σαντορίνη, ή Κέρκυρα, η Ρόδος, που αποτελούν διεθνή brandnamesγια πάνω από 30 χρόνια στη διεθνή τουριστική βιομηχανία, πάνε καλύτερα.

Η «Ισχυρή Κεφαλονιά» του κ.Παρίση και των Συνεργατών του πάντοτε είναι σε μία διαρκή προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης της Τουριστικής ανάπτυξης του Νησιού.

Οι έχοντες σκοπίμως, προφανώς, «αδυναμία κατανόησης» είναι στην κρίση σας. Εσείς Αποφασίζετε.

 

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Λειβαθούς

(Πολιτισμού – Τουρισμού)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer