ο πρώτο βήμα της νέας Κυβέρνησης είναι να τεθεί αμέσως γραπτά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα για την επέκταση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ
ΚΕΔΕ: 166 δήμοι έχουν διακόψει τα έργα τους λόγω μη εκταμίευσης του ΕΣΠΑ
Πολιτική
24/09/2015 | 16:10

Όπως ανέφερε στο ραδιοσταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, από τους 325 δήμους της χώρας, οι 166 είχαν δηλώσει μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή διακοπές έργων εξαιτίας της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν εντάλματα των εργολάβων. Ενώ απέδωσε τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση στα δημοψηφίσματα και τον πολύ σημαντικό ρόλο που είχε ο κ.Λαφαζάνης, που ενδεχομένως δεν πίστευε στην ευρωπαϊκή προσπάθεια.

Το πρώτο βήμα της νέας Κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Πατούλη είναι να τεθεί αμέσως γραπτά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα για την επέκταση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τα οποία αλλιώς θα λήξουν στις 31 Δεκεμβρίου 2015 και ζήτησε την άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο οι περιφέρειες διαχειρίζονται τα χρήματα για τα έργα των δήμων.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι μπαίνουν πολλοί μεσάζοντες» είπε, και πρόσθεσε ότι «αν θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη, δε γίνεται με μαγικό ραβδάκι, πρέπει να δούμε τι ισχύει στην Ευρώπη, δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, υπάρχει ο τροχός, και χρειάζεται η εφαρμογή του στην Ελλάδα, οι μεταρρυθμίσεις που λέει ο κ.Γιουνκερ, για να μας δώσει τα 35 δισ. της ανάπτυξης».

Όσον αφορά με τη δυνατότητα να αυξηθούν οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε ότι απαιτούνται περίπου 40 εκ. ευρώ επιπλέον τα οποία «μέχρι πρότινος η κυβέρνηση δε μπορούσε να διαθέσει».

«Θα επανέλθουμε στις νέες ηγεσίες των υπουργείων και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση σκεφτόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια από ανθρώπους που έχουν δείξει φιλότιμο κι έχουν την οικονομική δυνατότητα, όπως το Ίδρυμα Νιάρχος» είπε ο κ.Πατούλης. Η ΚΕΔΕ έχει ήδη ετοιμάσει τη σχετική επιστολή προς το Ίδρυμα.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer