Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως μετά την Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου ακολουθεί καφές και γλυκό στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής
Καφεδάκι στο Αρχονταρίκι του Αγίου
Κοινωνία
16/08/2014 | 18:57

Του Ξενοφώντα Ευαγγελάτου
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως μετά την Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου ακολουθεί καφές και γλυκό στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής παρουσία κλήρου και λαού, κυρίως πολιτικών προσώπων.
Στη διάρκεια της μισής ώρας που κρατάει αυτή η… ιερολεστία γίνονται οι απαραίτητες δημόσιες σχέσεις μεταξύ των συνδαιτυμόνων, οι οποίες συνοδεύονται από τα «Χρόνια Πολλά» λόγω της ημέρας. Φέτος, στη διάρκεια του «καφέ» ο λόγιος του νησιού μας, Γεράσιμος Σταματάτος, έδωσε δώρο από ένα βιβλίο στους δύο φιλοξενούμενους Μητροπολίτες, ένα βιβλίο που αναφέρεται στο πρώτο τυπογραφείο της Ανατολής και όχι μόνο της Ελλάδας, το οποίο λειτούργησε στην περιοχή των Ομαλών στην μετά Γουτεμβέργιο εποχή. Με το τέλος του καφέ και του γλυκού οι τρεις Μητροπολίτες μαζί με τους ιερείς και τους πολιτικούς του τόπου μας παρακάθισαν σε τραπέζι προσφορά της Μονής.
Ο νέος Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος βρέθηκε εκεί, όχι όμως και ο Δήμαρχος (για πρώτη φορά), αφού έπρεπε να αναχωρήσει για την Αθήνα. Το μενού περιελάμβανε νοστιμότατο παστίτσιο και ψητό κατσαρόλας.
Απόψε το βράδυ θα ολοκληρωθεί το τριήμερο των εκδηλώσεων του Αγίου Γερασίμου με την Παράκληση στον προστάτη του νησιού μας.

hgoumenio1 hgoumenio3 hgoumenio4 hgoumenio5 hgoumenio6 hgoumenio7 hgoumenio8 hgoumenio9 hgoumenio10
hgoumenio2

Πηγή: Εφημερίδα Κεφαλονιά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer